(VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK ZA SVE RODITELJE: Koliko su zapravo tinejdžeri dekoncentrisani dok voze!
Foto: Jutjub

Opasno po život

(VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK ZA SVE RODITELJE: Koliko su zapravo tinejdžeri dekoncentrisani dok voze!

Ludi svet -
Naučnici su analizirali 6 sekundi koje vode do sudara u skoro 1700 videa tinejdžera uzetih iz njihovih automobila, a rezultati su pokazali da je faktor ometanja kriv u 58 odsto svih udesa.

Ovaj video je apsolutno zastrašujući. Video je napravila nevladina organizacija "AAA" koja pokušava da prikaže koliko su tinejdžeri zbunjeni i dekoncentrisani kada voze.

Možete da vidite tinejdžere kako gledaju u telefon i ne gledaju na put, ne vide druge automobile dok telefoniraju, a neki od njih jednostavno ne obraćaju šažnju. Na snimku možete da vidite paralelno snimak iz auta (šta rade) i snimak ispred auta (šta se dešava na putu).

Naravno, nisu samo tinejdžeri zbunjeni kada voze, ova studija se fokusirala samo na njih jer oni imaju bajveću stopu sudara od bilo kog uzrasta.

Naučnici su analizirali 6 sekundi koje vode do sudara u skoro 1700 videa tinejdžera uzetih iz njihovih automobila. Rezultati su pokazali da je faktor ometanja kriv u 58 odsto svih udesa.

Snimak je toliko šokantan da ljudi nisu verovatli da je stvaran, ali AAA organizacija je ispitala 6.842 video snimka tinejdžera.

Pogledajte:

http://www.youtube.com/watch?v=cs0iwz3NEC0

(gizmodo.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track