(VIDEO) TREBAO JE DA GA POJEDE ZA VEČERU: Tigar i jarac postali prijatelji!
Foto: Printscreen Youtube

Neverovatno ali istinito

(VIDEO) TREBAO JE DA GA POJEDE ZA VEČERU: Tigar i jarac postali prijatelji!

Ludi svet -
U ruskom safari prku se dogovdilo nešto neočekivano: jarac koje je trebao biti ručak tigru, umesto jela, postao je njegov prijatelj.

Svi su se našli u čudu kada je tigar Amur odlučio da ne pojede jarca. Čuvari parka ostavili su jarca u prostoru gde boravi tigar, što je inače uobičajena procedura koja se dešava dva puta nedeljno, kada tigrovi dobijaju "žive obroke". Izgleda da ovog jarca niko nije naučio da bi trebalo da se plaši tigrova, a opasna mačka je svom novom cimeru dala krevet, dok je ona spavala na krovu svoje kuće.

"Jarac se nije plašio tigra i ušao je u njegovo sklonište te legao. Bili smo iznenađeni. Naši tigrovi dobijaju živi plijen dva puta sedmično i Amur vrlo dobro zna kako da ulovi jarca ili zeca. Ali kada je prišao jarcu, stao je i odlučio da ga neće loviti", rekao je čuvar iz parka. Zbog njegove hrabrosti, jarcu su dali ime Timur što znači čelični.

"Mislimo da jarac nikada nije prišao tigru i ne zna da bi ga se trebao plašiti. Tako ga je izbacio iz njegove kuće i tu je već četvrtu noć", priča čuvar.

Na video snimku se može videti kako jarac u stopu prati tigra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track