(VIDEO) UKLETA VILA MONTE KRISTO: Kuća u kojoj se jezive stvari događaju svakodnevno!
Foto: Jutjub

Da se naježiš

(VIDEO) UKLETA VILA MONTE KRISTO: Kuća u kojoj se jezive stvari događaju svakodnevno!

Ludi svet -
"Mnogi nam ne veruju, ali ima i mnogo onih koji počinju da razmišljaju o duhovima i životu posle smrti nakon što napuste ovu kuću", kaže vlasnik uklete kuće

Oliv Rajan, koja već pedeset godina živi u sablasnoj vili, kaže da je osetila prisustvo nekadašnjih vlasnika Kristofera i Elizabet Kroli, koji je navodno posećuju nakon što su umrli 1910, odnosno 1933. godine.

"Osetila sam ruku na mom ramenu. Neko je dozivao moje ime kada sam bila sama u kući. Često se dešava da čujem korake na terasi, a onda izađem i vidim da nema nikoga", izjavila je gospođa Rajan u TV-emisiji “The Project”.

Neobični incidenti počeli su da se događaju od kada se doselila sa suprugom. Kuću su zatekli potpuno osvetljenu, iako nije bila uvedena struja.

"Kad smo ušli, sva svetla su se ugasila", kaže ona. Njen sin Lorens je rastao u sablasnoj vili i kaže da je od početka znao da nešto nije u redu.

"Uvek sam imao osećaj da me neko posmatra", rekao je on u emisiji. Incidenti koji su se događali u kući bili su previše jezivi da bi bili slučajni, uveren je Lorens.

"Od deteta koje se otkotrljalo niz stepenice pošto ga je dadilja ispustila iz ruku (ona je tvrdila da joj je neko “izbio” dete iz naručja), pa sve do sluškinje koja je bila trudna sa Kristoferom Krolijem i navodno počinila samoubistvo skočivši sa terase", ispričao je on. Kolaju priče o štalskom momku, koji je izgoreo u svojoj postelji od slame, upravniku imanja ubijenom iz vatrenog oružja 1961. i kućepazitelju, koji je svog mentalno poremećenog sina 30 godina držao vezanog u dvorišnoj kućici. SF pisac nudi objašnjenje fenomena

Lorensova supruga Sofija, koja četiri godine živi u kući, veruje da je mnogo dublje povezana sa ukletom kućom nego što je u početku mislila.

"Saznala sam da sam bila jedna od sluškinja ovde", kaže ona i dodaje da je videla “obrise” i “vizije” služavki i da često oseća prisustvo gospodina Krolija. Rajanovi tvrde da fotografije snimljene u vili dokazuju da su priče istinite. Tako se na jednoj slici vide obrisi ljudskog lika iznad belih kočija, a na drugoj šaka, koja ne pripada nikome na fotografiji.

Na jednoj fotografiji u ogledalu se vide nejasni obrisi aboridžinske služavke, a u levom uglu snimka koji je napravio jedan posetilac lebdi bela ljudska figura. Mnogi posetioci vile tvrde da su osetili “prisustvo duhova”. Neki kažu da ih je duh dotakao tokom obilaska, ali pisac naučno-fantastične literature Filip Bol ima objašnjenje za fenomen. Prisustvo duhova potiče od infrazvuka?

"Postoji teorija da osećaj o prisustvu duhova možda potiče od takozvanog infrazvuka. Frenkvencija zvuka je preniska da bi ga čulo ljudsko uho, ali naše telo može da ga detektuje", objašnjava on. Eksperimenti su pokazali da je doživljaj infrazvuka uznemirujući za čoveka, što može da objasni sablasni osećaj. Lorens Rajan je uveren da bi pisac promenio mišljenje kada posetio kuću.

" Mnogi nam ne veruju, ali ima i mnogo onih koji počinju da razmišljaju o duhovima i životu posle smrti nakon što napuste ovu kuću", kaže on.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track