(VIDEO) UMALO IM SLETEO NA GLAVE: Između kose i točkova aviona bili su centimetri!
Foto: Printskrin Yt

Nestvarno sletanje na čuvenu Maho plažu

(VIDEO) UMALO IM SLETEO NA GLAVE: Između kose i točkova aviona bili su centimetri!

Ludi svet -
Pista je izuzetno kratka i svi avioni moraju da sleću blizu plaže. Ovaj je specifičan jer je umalo dotakao glave kupačima

Plaža Maho u Sent Martinu poznata je po bliskim susretima sa avionima. Naime, početak piste se nalazi na samo nekoliko metara od plaže koja je otvorena za sve posetioce. Ovo ne čini ovaj fenomen nimalo manje interesantim, a ovo je snimak jednog od posetioca plaže.Aerodrom koji se nalazi na ovoj plaži zove se "Princess Juliana International Airport", a snimak sletanja ovog aviona je usporen.

Niže nego uobičajeno, avion se spušta ka plaži, a na snimku se vidi da su točkovi skoro na dohvat ruke. Turisti i ostali prisutni, izvadili su svoje telefone i tablet računare i oduševljeno snimali ovo sletanje. Plaža Maho nalazi se na Karibskim ostrvima, na teritoriji Sint Martena. Avioni su prinuđeni da sleću na maloj udaljenosti od plaže, jer točkovi moraju da dotaknu početak piste kako avion usporio dovoljno brzo, s obzirom na to da je pista izuzetno kratka. Ovo područje izuzetno je popularno baš iz ovog razloga, a mnogi lokalni kafići i restorani prenose snimke sletanja aviona, kao i podatke o letovima.

http://www.youtube.com/watch?v=50XYEJWZLMw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track