(VIDEO) UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Rođena je bez lica i nikada nije videla svet oko sebe
Foto: Printskrin

Lekari su i dalje u šoku

(VIDEO) UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Rođena je bez lica i nikada nije videla svet oko sebe

Ludi svet -
Rođena je sa zadebljalim kapcima, i zbog toga nikada nije videla svet oko sebe, a od usta ima samo mali prorez na levoj strani lica.

Kadija Katun (21) iz Kalkute, Indija, rođena je bez lica, a nesrećna devojka toga čak nije ni svesna. Rođena je sa zadebljalim kapcima, i zbog toga nikada nije videla svet oko sebe, a od usta ima samo mali prorez na levoj strani lica.

Kada se rodila, lekari su ostali u šoku. Veruje se da nesrećna devojka boluje od neke vrste neurofibromatoze, oboljenja koje se nasleđuje autozomno-dominantno i karakteriše se pojavom lezija na koži, nervnom sistemu i očima. Ipak, ovo nije zvanično potvrđeno, tako da lekari ni danas ne mogu sa sigurnošću da tvrde od čega tačno boluje nesrećna Kadija.

Rekli su njenoj porodici da ne mogu ništa da urade, a koža na njenom licu neprekidno raste.

"Rodila sam je kod kuće, i nikada nije otvorila oči. Odmah po rođenju izgledala je drugačije od sve moje dece, ali nismo ni razmišljali puno o tome sve dok nismo ustanovili da nikako ne može da otvori oči. Odveli smo je u bolnicu kada je imala šest meseci. Prošla je puno testova i analiza, a na kraju su nam lekari rekli da ne mogu nikako da joj pomognu", priča Kadijina majka Amina Bibi (50).

Majka dalje navodi da, budući da su joj lekari saopštili da ne mogu da pomognu njenoj ćerki, nije dalje ni pokušavala da kontaktira nikog drugog. Dodaje i da je Kadija, kako je vreme prolazilo, sve odlučnije odbijala da pokuša sa nekim drugim lekarom.

"Dok je još bila beba, lekari su nam rekli da bi mogli da pokušaju da je operišu, ali da bi to bilo veoma rizično, i da bi verovatno preminula na operacionom stolu", navodi dalje Amina. Ona kaže i da Kadija danas odbija operaciju jer se boji mogućnosti da umre.

"Nije to stvar pukog življenja sa poremećajem. Jednostavno sam prihvatila to što sam. Nemam prijatelje izuzev svoje porodice. Sa nepoznatima ne razgovaram. Mada, volela bih da mi vlada pomogne", rekla je Kadija medijima.

Neurohirurg Anirban Dip Banerje se takođe oglasio u javnosti, i kaže da smatra da je velika mogućnost da je u pitanju tumor. Trenutno širom Indije narod pokušava da skupi novac kako bi pomogli Kadiji da sredi svoje lice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track