VODA IZBACUJE SVAŠTA: 6 najčudnijih stvari koje su se pojavile na plažama
Foto: Profimedia

Bićete u čudu

VODA IZBACUJE SVAŠTA: 6 najčudnijih stvari koje su se pojavile na plažama

Ludi svet -
More ume nekad da iznenadi i na obalu izbaci najneverovatnije stvari

Izgleda da more izbaci na plažu mnogo više od plastičnih lopatica, čaša i izgubljenih ključeva od kola.

Kompanija iz Velike Britanije sastavila je listu od 30 najčudnijih stvari koje su se pojavile na plažama širom sveta.

Evo 6 ubedljivo najčudnijih:

57 ljubavnih pisama iz II Svetskog rataNakon uragana Sendi, pronađena je gomila pisama zaljubljene žene. Ona je svom momku svakodnevno slala pisma tokom II Svetskog rata. Osoba koja je otkrila ovo, uspela je da nađe damu koja ih je slala i vrati joj ta pisma.

60.000 patikaOgroman broj patika je izgubljen u uraganu koji se desio 1990. godine. Okeanografi su preko ostalih patika uspeli da nađu i preostale izgubljene predmete, prateći morsku struju. Veoma slična situacija dogodila se i sa plastičnim dabrovima, žabama, kornjačama i patkama 1992. godine.

MotorNe samo što je motor preživeo cunami u Japanu, nego je putovao 4.000 milja do Kanade, isplovivši na plaži u svom originalnom pakovanju. Za divno čudo, vlasnik je uspeo da nađe svoj motor preko registarskih tablica.

Dva spomenika iz 1800. godineJezivo, ali istinito. Spomenici su bili obezbeđeni ogradom u moru, ali su 1940. uspeli da se "oslobode". U San Francisku su se šokirali kada su videli spomenike na plaži.

Hiljade BananaNekoliko kontejnera sa bananama pojavilo se na obali Holandije 2007. godine. Izgleda da se hiljade banana ispalo sa broda.

Pet miliona Lego kockicaKad nagazite na jednu kockicu, to je skoro nepodnošljiv broj, a zamislite hiljade i hiljade kockica kako su prostrti po plaži punoj bosonogih kupača. Blizu 5 miliona komada kockica našlo se u moru 1997. godine, putujući plažama Velike Britanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track