ZAKLEO SE: Nil (89) 40 godina nije sklonio okićenu jelku, čeka da mu za Božić dođu šestorica sinova!
Foto: Printskrin

Iglice jelke još uvek stoje

ZAKLEO SE: Nil (89) 40 godina nije sklonio okićenu jelku, čeka da mu za Božić dođu šestorica sinova!

Ludi svet -
Iako većina jelki ne bi izdržala ovoliko, sve iglice su tu sa razlogom - ovo je nešto natprirodno

Nil Olson (89), pošto su mu dvojica sinova otišla u Vijetnamski rat, zakleo se da će raskititi jelku tek kada ponovo bude zajedno sa svom šestoricom sinova za Božić - što se još uvek nije desilo.

Osušena, ali još uvek ukrašena jelka još od 1974. godine čeka da se šestorica braće okupe u porodičnom domu kod njihovog oca.

Nekim čudom, ova jelka je još uvek prekrivena iglicama, a već 40 godina nalazi se u Nilovoj dnevnoj sobi u Viskonsinu (SAD). Okitio ju je 1974. kada su dvojica njegovih sinova bila u Vijetnamskom ratu. Tada se ovaj 89-godišnji starac zakleo da će je raskititi tek kada ponovo bude zajedno sa svim sinovima za Božić – što se još uvek nije desilo.

"Iako većina jelki ne bi izdržala ovoliko, sve iglice su tu sa razlogom - ovo je nešto natprirodno", kaže Nil, čiji sinovi su sada u pedesetim i šezdesetim godinama.

Petorica sinova živi relativno blizu oca i često ga posećuju tokom prazničnog perioda, ali najstariji koji je hendikepiran, živi u Vašingtonu, i gotovo mu je nemoguće da poseti oca.

"Mogu da se kladim da, kada bi se svi moji sinovi okupili, iglice bi momentalno otpale sa jelke. Sada je ona poput nameštaja, ili čak člana porodice i nikada ne bih mogao da je raskitim“, kaže Olson, koji je takođe uveren da drži rekord u najduže okićenoj prirodnoj jelki.

http://www.youtube.com/watch?v=KvfAPaphCAo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track