ZLU NE TREBALO: 5 iznenađujućih stvari koje treba da znate ako budete upucani
Foto: Jutjub

Ako niste znali

ZLU NE TREBALO: 5 iznenađujućih stvari koje treba da znate ako budete upucani

Ludi svet -
Postoje neke surove činjenice o ranjavanju o kojima nikada nisre razmišljali ili nikada niste ni znali

Skoro svi znaju da biti upucan nije nimalo zabavno. Većina ljudi prolazi kroz život izbegavajući ovu temu...i ko da ih krivi zbog toga? Iz onoga što smo videli na televiziji izgleda kao da je biti upucan trenutna smrt.

Pa, to nije baš uvek slučaj, postoje neke surove činjenice o ranjavanju o kojima nikada nisre razmišljali ili nikada niste ni znali.

1. Mesto je ključan faktor

Veličina, brzina metka, kao i mesto ulaska može da napravi ogromnu razliku u tome da li ćete živeti ili ne. Na primer, ako ste upucani u levu stranu srca to će izazvati veće unutrašnje krvarenje nego da ste upucani u desnu stranu.

2. Biti ranjen znači i gubitak novca

Ako kojim slučajem preživite, zamislite samo medicinske račune koje ćete morati da platite. Boravak u bolnici, recepti, lekovi protiv bolova, a isplata osiguranja može da vam izazove nove noćne more.

3. Postoje gori stvari sa kojima možete biti ranjeni od metka

Naravno, laserski pištolji još uvek ne postoje, ali imamo akceleratore čestica koji ćine da se male količine materije kreću brzinom svetlosti. To može da izazove prilično pozamašnu štetu na ljudskom biću, a metak nije ni potreban.

4. Veće su šanse da žena preživi pucnjavu

14 odsto su veće šanse da žena preživi povrede od metka od muškarca, ali imaju i gotovo dvostruko veći iznos nervnih završetaka od muškaraca. Dakle, dok su veće šanse ženama da prežive, one će osećati veću bol.

5. Neprobojni prsluci nisu magični

Ako ste videli nekoga ko je na filmu ili televiziji upucan u neprobojni prsluk, čini se kao da uvek hoda bez ikakvog oštećenja tela. To definitivno nije slučaj. Sve što pancir radi jeste da sprečava sam ulazak metka, ali biti upucan u prsluk je idalje jako bolno iskustvo. On širi snagu metka u predelu prsluka, a to boli!

Mislimo da svi možemo da se složimo da najbolje što možemo da učinimo jeste da nikada ne budete upucani. Dakle, ako samo pomislite da možete da se nađete u situaciji gde možete da "uhvatite" zalutali metak, bežite! Nije vredno toga.

(ViralNova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja