10 SVETSKIH ATRAKCIJA, SVE JE U DUBAIJU: Kada ovo vidite, spakovaćete kofere! (FOTO, VIDEO)

Ne propustite

10 SVETSKIH ATRAKCIJA, SVE JE U DUBAIJU: Kada ovo vidite, spakovaćete kofere! (FOTO, VIDEO)

Pop kultura -
Ovo je mali vodič koji će vam pomoći da pronađete najbolje aktivnosti i znamenitosti na ovoj popularnoj destinaciji o kojima ćete pričati ceo život
1 / 20 Foto: YTPS

Da li ste nekada razmišljali o tome da odete u Dubai? Postoji toliko toga što možete da uradite i probate tamo, a ovo su 10 najboljih stvari koje nikako ne smete da propustite ako odete u Dubai. Godinama unazad na društvenim mrežama gledamo srpske lepotice obučene u skupu garderobu, koje se slikaju ispred čuvenih građevina i atraktivnih lokacija u Dubaiju. Međutim, srpski Njuzvik otkriva da se veliki broj "manekenki" prostituiše u Dubaiju. Bogati šeici plaćaju za seksualne usluge, a Srpkinje sumnjivog morala neretko se prostitušu samo za jednu Luj Viton tašnu, piše Njuzvik.Ipak, ovo su mesta koja najčešće viđamo na slikama sa interneta i na društvenim mrežama:1. “Burj Al Arab”

Jedini na svetu, ovaj hotel ima 7 zvedica! Dizajniran je da izgleda kao oblo jedro, a visok je 321 metar što ga je zvanično proglasilo četvrtom najvišom zgradom na svetu.

Nijedna poseta Dubaiju nije kompletna ako u najmanjem slučaju barem ne obiđete ovu zgradu! Postoje mnogo mesta odakle možete da je slikate, a najbolji ugao je sa javne plaže koja se nalazi odmah pored hotela.2. “Burj Khalifa”

Najviši toranj na svetu. Način i oblik izgradnje će vas odušetviti, a možete da odete na “put do vrha” koji predstavlja najvišu platformu na svetu kojoj može da se pristupi.

Put ka vrhu tornja počinje u šoping centru “Dubai Mall”. Dok putujete ka platformi, multimedijalna prezentacija će vas zabavljati, a sadržaj je usmeren na istoriju Dubaija. Ukoliko želite da uštedite, najbolje je da karte rezervišete unapred.3. Fontane Dubaija

Pri temelju najvišeg tornja na svetu je i jedna od najzapanjujućih fontana na svetu! Ona je ujedno i najveća “igrajuća” fontana na svetu! Nastupi se održavaju svakodnevno. Pored sjajne tehničke postavke tu su i 6.600 svetiljki i 25 projektora koji prave neverovatan doživljaj.

Fontana se nalazi na “Burj Khalifa” jezeru, a snaga pumpe vodu izbacuje do visine od čak 150 metara! Dugačka je skoro 300 metara i sastoji se od 5 krugova različitih veličina i 2 glavna luka. 4. Hotel “Atlantis”

Atlantis je veličanstveno odmaralište u Dubaiju a nalazi se na veštačko napravljenom ostrvu Plam, koje uzima pažnju najviše zbog svojih razmera i oblika.

Od trenutka kada stignete, bićete preplavljeni svetom mašte, užitka i luksuzom hotela od 5 zvezdica.5. Selo “Global”

Dubai, pored internacionalnog šoping iskustva nije zaboravio da ponudi i kulturan vid zabave. Nastupi uživo, razne kuhinje i veličanstvene rukotvorine su samo neke od stvari koje krase ovaj deo Dubaija.

Tu su i neverovatne vožnje, igre i predstave vatrometa koje će upotpuniti vaš boravak ovde. Global je otvoren od novembra do marta svako godine, a nekad i do aprila.6. Ostrva Palma

Sve što vam treba za odmor i uživanje naći ćete na ovom mestu. Najpoznatiji hoteli, neverovatne turističke atrakcije, luksuzna moda i šoping centri će vas oduševiti. Možete samo da se opustite i uživate, a možete i da uletite u svet lude zabave i provoda!

Posetioci često uživaju u zalascima sunca, opuštanju u banjama, bazenima i dvorištima, kao i u velikom izboru restorana i različitih kuhinja. 7. “Dubai Creek”

Prirodna morska voda koja prolazi kroz centar grada je istorijski deo Dubaija gde posetioci mogu da se posluže "abrom" koji je zapravo vodena vrsta malog taksija i da pogledaju staru trgovačku luku.

Posetioci uglavnom ostanu potpuno opčinjeni bojama i brojnim jedrilicama koje prolaze ovuda. Zanimljivo je da oni i dalje idu istim rutama kao što je Indija i Istočna Afrika.8. Ski Dubai

Prvo zatvoreno skijalište na srednjem istoku koje nudi neverovatne snežne staze na kojima možete skijati, ali se možete i samo igrati u snegu. I mladi i stari naći će ovde nešto da se provedu.

Ne morate da brinete o opremi za sneg. Skaj Dubai nudi ceo paket, koji uključuje i zimsku odeću, skije i ostalu zimsku opremu. 9. Marina Dubai

Ovo je jedna od najnovijih turističkih atrakcija u Dubaiju. Marina se nalazi iza neverovatnih JBR zgrada, a pruža neverovatan pogled, staze za šetnju, kao i vožnje raznim brodovima.

Nebitno je u kom delu dana odlučite da posetite Marinu Dubai, u svakom slučaju ostaćete bez daha. 10. “Wild Wadi”

Vajld Vedi se nalazi ispred hotela “Burj Al Arab”, a nudi 30 neverovatnih vrsta vožnji i atrakcija za celu porodicu!

Ceo koncept je baziran na priči o Juhi, poznatom karakteru iz arapskog folklora.

http://www.youtube.com/watch?v=35F-Y4pvE80

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track