MOMČILO OTAŠEVIĆ ZA KURIR: Profesor mi je govorio da sam najgori
Foto: Kurir Štampano

Intervju, mladi crnogorski glumac otkriva

MOMČILO OTAŠEVIĆ ZA KURIR: Profesor mi je govorio da sam najgori

Pop kultura -
Na drugoj godini studija snimio sam dva filma, seriju i odigrao dve predstave, a Branislav Mićunović mi je kazao da loše glumim. Sad sam mu zahvalan na kritikama

Momčila Otaševića televizijska publika zavolela je kao Luku u seriji „Budva na pjenu od mora“, a trenutno ga gledamo svake večeri na Prvoj televiziji u komediji „Kud puklo da puklo“.Mladi glumac s privremenom adresom u Zagrebu u Beograd dolazi svakog meseca samo na nekoliko sati kako bi odigrao predstavu „Antigona“ u Narodnom pozorištu. U razgovoru za Kurir govori o svojim studentskim danima, nezgodama s posla i saradnji s čuvenim danskim glumcem Madsom Mikelsenom, koji se proslavio ulogama u filmu „Lov“ i serijalu „Hanibal“.- Rano sam bačen u vatru. Na drugoj godinu studija već sam snimio dva filma, seriju i odigrao dve pozorišne premijere. Nije bilo vremena da napravim pauzu ni da se odmorim. Glumeći, nabijao sam kondiciju i formu.Gde glumac najviše nauči - na fakultetu ili igrajući uloge?- Mogao bih da pomenem neke reditelje, ali neću. Izdvojiću samo profesora Branislava Mićunovića, koji me je primio na akademiju i trpeo me tokom četiri godine studija. On mi nije dao da se opustim. Znao je često da mi kaže da kad dođem sa snimanja nisam za glumu. Govorio mi je da su moje scene najgore odkad prima klasu i da bi trebalo da se zaposlim u „Obodu“ (fabrika frižidera na Cetinju, prim. aut.). Njegove pedagoške metode rada danas veoma cenim, a kao dečaku umelo je da mi bude krivo što mi nikad nije rekao „bravo“. Da mi je to kazao, otišao bih ko zna gde.„Antigona“ ima posebno mesto u tvom srcu.- Izdvojiću aplauz na premijeri. Ne igramo mi za aplauz. Izgorelo je tad Narodno pozorište i namučili smo se da predstavu prebacimo u prostor JDP. Izvođenje je zakazano uoči Nove godine, a tu noć sam izgubio novčanik. Igramo scenu razgovora oca i sina i dobijamo aplauz. Meni iskače koleno kad me on baca. Samo sam ustao da završim predstavu. Dragan Mićanović mi je u garderobi rekao da je mislio da ću stvarno da ga ubijem kakva mi je bila faca. Ko zna na šta sam ličio u tom momentu.Mnogo dece se slika s tobom. Da li si ti napravio fotku s nekom našom ili svetskom facom?- Nikad se nisam slikao ni sa kim. Uzeo sam samo autograme na kraju snimanja filma „Led“ od cele ekipe za svoju arhivu. Slikao sam se s Mikelsenom zbog neke šale. Decu volim da ispoštujem i da se slikam s njima. Njih ne mogu da odbijem jer znam koliko im to znači.

Druženje s Madsom MikelsenomHANIBAL ODLIČNO PSUJE NA SRPSKOMKakve utiske nosiš iz Danske i iz druženja s Madsom Mikelsenom?- Radili smo sedam dana jednu reklamu od dva minuta. Nisam imao prilike da budem na takvom setu s toliko opreme i toliko ljudi. Imali smo tri dana probe, a to nemamo ni za neke filmove.O čemu ste vas dvojica razgovarali van seta?- Jeli smo jelena i pili pivo. Pričali smo viceve. Takmičili smo se ko bolje govori, ja danski ili on srpski. Njemu dobro ide naš jezik. U osnovnoj školi imao je dosta prijatelja s prostora bivše Jugoslavije. Pi.ka materina mu je bila glavni izraz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track