JEZIVE FOTOGRAFIJE POZNATIH ZVEZDA NAPRAVLJENE PRED SMRT:  Od broja #9 ćete se naježiti!
Foto: Ilyke.com

Zastrašujuće

JEZIVE FOTOGRAFIJE POZNATIH ZVEZDA NAPRAVLJENE PRED SMRT: Od broja #9 ćete se naježiti!

Pop kultura -
Slika može da ispriča hiljadu priča, bar se tako kaže. Ovo nikada nije bilo istinitije, niti tragičnije nego kada je fotografija uspela da uhvati trenutke koji su vodili do kraja nečijeg života.

Ogromna većina ljudi nikada neće imati svoje poslednje trenutke na Zemlji zabeležene za potomstvo na kamerki, ali o ovih 10 poznatih ličnosti ćemo raspravljati u nastavku, jer upravo je to slučaj sa njima.Što ste poznatiji, to je više objektiva kamere upereno u vas; to je jednostavna činjenica života. Iako je to deo paketa za koje su se prijavila poznate ličnosti, to često znači i da su fotografisani bez garda ili u momentima koje nisu hteli da podele sa svetom, a ni svoje poslednje trenutke. Ovde ćemo pogledati 10 slučajeva gde su voljeni i slavni uhvaćeni kamerom poslednji put pre nego što su nas zauvek napustili.Podrazumeva se da su neke fotografije tragične i uznemirujuće, dok druge savršeno opisuju užas života koji se ugasio beu upozorenja. Zaista, nikada ne znate kad je vaše vreme, bez obzira koliko dobro živimo život i koliko smo dno dotakli.Predstavljamo vam 10 strašnih fotografija koje dokazuju da je sve prolazno pa i život: ako postoji jedna lekcija koju treba da naučimo jeste da treba da živimo kao da nam je svaki dan poslednji.1. Robin Vilijams

Poslednji društveni događaj na kom je prisustvovao pokojni Robin Vilijams bila je galerija slika. To je bio poslednji put da je komičar bio u javnosti; njegova depresija i anksioznost su se pogoršale početkom Parkinsove bolesti. Izvršio je samoubistvo dan nakon što je nastala ova fotografija.

Na slikama Vilijams izgleda kao da se bori da zadrži osmeh za svoje kolege i goste. Slika desno govori mnogo o Vilijamsovom psihičkom stanju. On stoji izolovan u sobi punoj ljudi, njegov kaput u ruci deluje kao barijera protiv rukovanja. To što se njegova konačna tragedija odigrala već sutradan čini ovu sliku zaista jezivom.

2. Stiv Džobs

Vizionar i direktor Epla, povukao se iz posla u junu 2011. godine, nakon 8 godina borbe protiv retke vrste raka pankraesa. On je fotografisan poslednji put u javnosti 28. avgusta iste godine. Džobs je bio odlučan da radi sve dok više nije bio u stanju da dostigne visoke standarde koje je postavio za sebe, pa čak i kada je suočen sa smrću insistirao je da radi. Šest nedelja nakon što je fotografija snimljena, podlegao je bolesti i preminuo.

3. Het Ledžer

Smrt Heta Ledžera 2008. godine bio je šok za celu generaciju. talentovan glumac na pragu svoje karijere. Taman kada su svi pričali i njegovoj ulozi Džokera u "Mračnom vitezu", Ledžer je pronađen mrtav u stanu, u spavaćoj sobi. Predozirao se lekovima koji su navodno tzrebali da mu pomognu sa hroničnom nesanicom.Fotografija je nastala kada je krenuo na snimanje novog filma na dan kad je i umro, izgledao je kao da je dobrog zdravlja i bez nekih većih problema. Niko nij emogao da predvidi šta će se uveče dogoditi.

4. Princeza Dajana

Poslednja fotografija Dajane uhvaćena je od strane paparaca dok je princeza bila u autu, gleda kroz zadnji prozor auta za svojim proganjačima. Saznanje da je ova žena srela svoju smrt pokušavajući da izbegne bliceve čini ovu sliku neverovatno jezivom.

5. Bob MarliDo vremena kada je snimljen na filmskoj traci poslednji put, rak mu se raširio na mozak, želudac i pluća. Bol bolesti zapisan mu je preko celog lica, u roku od nedelju dana nakon ove fotografije umro je od otkazivanja organa.

6. Pol Voker

Samo nekoliko minuta nakon što je ova fotografija uslikana, Pol je izgubio kontrolu nad vozilom i udario je banderu i dva drveta pre nego što je auto eksplodirao. Obojica su pretrpela opsežne povrede glave, vrata i dekoltea nakon udara, tako da su verovatno bili već mrtvi pre nego što je plamen progutao auto.

7. Džon LenonJedna od najpoznatijih slika člana Bitlsa je i ona poslednja, 8. decembra 1980. godine. Uslikan je kada je davao autogram fanu, koji se ispostavilo da je bio i njegov ubica Mark Dejvid Čepmen sa desne strane.

8. Tupak Šakur

Uslikan je u crnom BMW-u kada su napuštali after parti. Ovo je poslednja poznata slika Tupaka. Nekoliko trenutaka kasnije, kabriolet je prošao pored njih na semaforu i ispalio rafalnu paljbu na bmw, pogodivši Tupaka nekoliko puta. Reper se borio za život u bolnici, ali nisu uspeli da ga spasu. Njegov ubica nikada nije pronađen.

9. Kris BenoiPoslednja poznata slika bivšeg profesionalnog rvača Krisa Benoia, napravljena je u subotu 25. juna 2007. godine. Ono što je jezivo sa ovom slikom nije samo to što će Kris uskoro biti mrtav, već činjenica da je nešto pre ove fotografije ubio svoju ženu. U roku od tri dana između petka i nedelje, Kris je zadavio svoju ženu i sina, a onda se obesio koristeći svoje tegove za vežbanje.

10. Robert F. KenediOn je fotografisan direktno nakon pucnjave dok leži i umire u lokvi krvi, a teši ga vozač autobusa Huan Romero, čiju ruku je stegao samo sekund ranije. Kenedijevo lice i držanje savršeno opisuju užas smrti. Njegove poslednje reči bile su upućene Romeru:"Da li su svi ostali u redu?"

(Foto: Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track