POSLEDNJE ZBOGOM: Fanovi pratili Lemijevu sahranu preko interneta
Foto: AP

Osnivač Motorheda sahranjen u Holivudu

POSLEDNJE ZBOGOM: Fanovi pratili Lemijevu sahranu preko interneta

Pop kultura -
On je moj heroj, on je pravi rokenrol. Lemi je imao najveće srce, rekao je Dejv Grol jecajući na njegovom ispraćaju u Los Anđelesu

Legendarni Lemi Kilmister, osnivač benda Motorhed koji je preminuo 28. decembra prošle godine, sahranjen je u Holivudu u noći između subote i nedelje (po našem vremenu).Duž celog Sanset stripa, dela čuvenog Bulevara sumraka u Los Anđelesu, održavala se komemoracija koju su fanovi iz celog sveta pratili uživo preko interneta.

Najveća imena rok scene došla su kako bi odala počast frontmenu Motorheda. Emotivni Dejv Grol iz Fu fajtersa, gitarista benda Gans end rouzis Sleš, članovi Metalike Lars Ulrih i Robert Truhiljo podelili su sa svima svoja nezaboravna iskustva s Lemijem, koji je umro prošlog meseca.Zaštitni znak Motorheda - crni čelični krst, amblem benda - nalazio se među desetinama ekstravagantnih crvenih i belih cvetnih aranžmana, koji su krasili belu kapelu. Artefakti su bili okruženi flašama „džeka denijelsa“ kao simbol Lemijeve ljubavi prema burbonu.

Lemijev sin Inder rekao je da je njegov otac „osećao da nešto nije u redu“ u avgustu prošle godine.Dejv Grol jecajući je rekao kako je hteo da prijatelju za njegov rođendan pokloni fotografiju Litl Ričarda s potpisom pionira rokenrola, ali je propustio tu priliku.- On je moj heroj, on je pravi rokenrol. Lemi je imao najveće srce - rekao je Dejv.(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track