OD DRAŽE DO TRANDŽE: Nebojša Glogovac u novom filmu Rajka Grlića igra geja
Foto: PR

Nova uloga

OD DRAŽE DO TRANDŽE: Nebojša Glogovac u novom filmu Rajka Grlića igra geja

Pop kultura -

Srpskom glumcu hrvatski mediji zameraju što je ranije igrao generala Mihailovića, a reditelju što nije angažovao glumca po godinama bližeg liku profesora u penziji, poput Šerbedžije

Nebojša Glogovac bogatom opusu dodao je ulogu homoseksualca i transvestita u novom filmu Rajka Grlića „Ustav Republike Hrvatske“.Slično glumačko ostvarenje još nije viđeno u hrvatskoj kinematografiji, a srpskom glumcu hrvatski mediji zamerili su što je prethodno kod Radoša Bajića igrao generala Dražu Mihailovića i što Grlić za lik profesora koji se oblači kao žena nije uzeo zrelijeg glumca poput Radeta Šerbedžije.

- Uloga poput ove u „Ustavu RH“ biser je koji se dobija jednom u karijeri. Smatram je velikom privilegijom. Kad se Rajko Grlić odlučio na kraju za mene, bio sam vrlo srećan, ali i svestan ogromne odgovornosti i izazova preda mnom. Tri meseca intenzivno smo razgovarali o tome kako stvoriti taj kompleksni lik, promišljali smo baš svaku rečenicu - objasnio je Glogovac u intervju za hrvatski Telegram.Tokom leta publika u regionu biće u prilici da vidi film, a Glogovac je otkrio da se nijednog trenutka nije pokajao što je prihvatio da igra transvestita Vjeku Kralja.

- Scenario je fantastičan, a deo koji se odnosi na bivšeg partnera mog lika toliko je divno napisan da se graniči s poezijom. Svakako sam u ovoj ulozi želeo da izbegnem stereotip igranja homoseksualca kao nekog isfeminiziranog tipa povišenog glasa koji mlati rukama dok priča. Suština ove potresne priče i tragedije tog lika mnogo je dublja i trebalo je duboko proniknuti u nju. Danas kad je uloga iza mene, apsolutno stojim iza nje. Saradnja s Grlićem bila je fantastična, kao i s mojim partnerima Ksenijom Marinković i Dejanom Aćimovićem jer je to priča o troje ljudi, profesoru, policajcu i njegovoj ženi, koje sudbina poveže čudnim nitima - zaključio je Glogovac.Glumac je nedavno i u svom matičnom JDP dobio ulogu Hamleta, a partnerka će mu biti dve decenije mlađa koleginica Jovana Stojiljković.

Jedva čeka da vidi filmULOGA GEJA MI JE IZAZOVNebojša Glogovac sa zebnjom čeka premijeru „Ustava RH“.- Još nisam video film i s priličnom dozom strepnje, znatiželje i uzbuđenja iščekujem prvu projekciju i, za mene, najkompleksniju filmsku ulogu u karijeri. Ja sam glumac. Stojim čvrsto iza te pozicije i prihvatam uloge koje su mi profesionalni izazov, koje nastojim da opravdam ljudski kad ih igram, bez obzira na to koje su nacionalnosti, veroispovesti ili bekgraunda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track