PRIPADNICI SEKTI: Za njih nikad ne biste poverovali da su verski fanatici
Foto: Profimedia

Holivudski kult

PRIPADNICI SEKTI: Za njih nikad ne biste poverovali da su verski fanatici

Pop kultura -

Osim po svom talentu, ulogama i nastupima, neke od najvećih holivudskih i planetarno popularnih zvezda takođe su poznate kao i fanatici različitih kultova i verovanja.

Njegovo lice je već decenijama zaštitni znak sajentologije, a Kruz je toliko pao pod uticaj ove sekte da je čak izjavio kako psihijatriju treba zakonski zabraniti, a onda je javno napao glumicu Bruk Šilds jer je koristila antidepresive nakon što joj je dijagnostikovana postporođajna depresija.

2. Angus T. Džons

Angus Džons (Foto: Profimedia)
Angus Džons (Foto: Profimedia)

Najpoznatiji kao Džejk Harper u seriji "Dva i po muškarca", mladi glumac član je Crkve adventista sedmog dana. Sebe je nazvao "plaćenim licemerom" jer je zbog svojih verovanja imao niz konflikta prilikom snimanja serije, koju je nazvao "prljavštinom", a danas izgleda gotovo neprepoznatljivo.

3. Glen Klouz

Glen Klouz (Foto: Profimedia)
Glen Klouz (Foto: Profimedia)

Kada je imala samo sedam godina njeni roditelji su se pridružili religijskom kultu "Mortal Re-Armament", u kojem su ostali 15 godina. Klouz je izjavila kako se njena porodica "borila sa pritiscima kulture koja je diktirala svaki aspekt našeg načina života."

4. Madona

Madona (Foto: Profimedia)
Madona (Foto: Profimedia)

Osim kraljice popa koja je trenutno najpoznatija po brojnim kontroverzama, u Holivudu ima puno sledbenika kabale, poput Demi Mur, Paris Hilton, Britni Spirs, Naomi Kembel, Eštona Kučera i Mika Džegera. Kabala je deo jevrejskog učenja o Bogu, te je verovatno jedno od najrasprostranjenijih verovanja u svetu šoubiznisa.

Njegovi roditelji su se pridružili kultu "Deca Boga" pre nego što je Finiks rođen, pa je on do svoje četvrte godine bio pripadnik kulta, posle čega su njegova porodica preselila iz Južne Amerike u Kaliforniju. Ubrzo nakon toga, na račun ove sekte, u medijima su se pojavile optužbe o otmicama i seksualnom iskorištavanju maloletnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track