FESTIVAL U PULI: Zlatne arene Mirjani Karanović i Lazaru Ristovskom
Foto: Zorana Jevtić

FESTIVAL U PULI: Zlatne arene Mirjani Karanović i Lazaru Ristovskom

Pop kultura -

Film "Dobra žena" beogradske glumice i rediteljke Mirjane Karanović dobio je nagradu Zlatna arena za najbolji film u konkurenciji hrvatskog programa - manjinske hrvatske koprodukcije, na 63. Pulskom filmskom festivalu, a beogradski glumac Lazar Ristovski dobio je Zlatnu arenu za mušku ulogu, za film "S one strane"

HINA je navela i da je Velika Zlatna arena za najbolji film pripala filmu "S one strane" redatelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuće "Interfilm", producenta Ivana Maloče, dok je publika dodelila nagradu Zlatna vrata Pule, filmu "Lazar" reditelja Svetozara Ristovskog.

Koscenarista filma "Dobra žena", mladi beogradski reditelj Stevan Filipović, bio je član žirija i pročitao je odluku o nagradama u kategoriji Međunarodni program - selekcija, u kojoj je njegov film "Pored mene" prošle godine osvojio Zlatnu arenu za najbolji dugometražni film.

Karanović je i ranije bila dobitnica Velike Zlatne arene za ulogu u filmu "Otac na službenom putu" , 1985. godine, kao i za najbolju žensku ulogu u filmu "Petrijin venac" 1980. godine.

Filmu "S one strane" pripalo je još šest Zlatnih arena i to za režiju Zrinku Ogresti, za scenario Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ulogu Kseniji Marinković, za najbolju glavnu mušku ulogu Lazaru Ristovskom, za montažu Tomislavu Pavlicu i za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću Ivanu Zeliću.

Filmu "Sve najbolje" rediteljke Snježane Tribuson pripale su tri Zlatne arene, i to Željki Burić za scenografiju, Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju, te Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizualne efekte.

Filmu "Narodni heroj Ljiljan Vidić" reditelja Ivana Gorana Viteza pripale su dve Zlatne Arene i to ;za masku Slavici Šnur i za kameru Tamari Cesarec.Zlatna arena ;za muziku pripala je Rundek Kargo Triu za film "Generacija 68" reditelja Nenada Puhovskog. Zlatne arene nagradjenima će biti dodeljene večeras u pulskoj Areni.

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track