(FOTO) PREMIJERA FILMA USTAV REPUBLIKE HRVATSKE: Rajko Grlić opet ujedinio Jugoslaviju

Film oduševio publiku

(FOTO) PREMIJERA FILMA USTAV REPUBLIKE HRVATSKE: Rajko Grlić opet ujedinio Jugoslaviju

Pop kultura -

Crvenim tepihom zbog velikog autora prošetali doajeni filma Goran Paskaljević, Slobodan Šijan i Goran Marković, koje retko viđamo na premijerama

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

Film proslavljenog reditelja Rajka Grlića i scenariste Ante Tomića „Ustav Republike Hrvatske“ sinoć je stigao u beogradske bioskope.Priča o predrasudama i netrpeljivosti, u kojoj Nebojša Glogovac igra profesora istorije i homoseksualca, opet je ujedinila i dovela na premijeru glumce i umetnike koji su ovog autora voleli još u vreme bivše Jugoslavije, ali i neka nova imena, koja nagrađivanog autora pamte po „Karauli“.

Film umalo da ostane bez distributera u Srbiji, a u Hrvatskoj nije dočekan blagonaklono od jednog dela javnosti. Kritičarima je najviše trn u oku baš srpski glumac zbog uloge Draže Mihailovića u seriji „Ravna gora“.

- Za mene je ostala misterija zašto moj film neki distributeri nisu želeli u Srbiji. Publika se smeje i ide u bioskop. Dobili smo i jednu lošu kritiku. Moj film govori o ljubavi - kaže Grlić.Reditelj se nada da će mu novo ostvarenje dati priliku da uđe u trku za Oskara za najbolji strani film, kada će mu verovatno na crtu izaći Emir Kusturica.- Napravio sam 12 filmova u Jugoslaviji i Hrvatskoj i nijedan nije nominovan. Očekujem da ću s ovim imati prilike - objašnjava reditelj.Da prvi pogledaju pobednički film u Montrealu došli su bivši predsednik Boris Tadić, kao i kolege Slobodan Šijan, Goran Paskaljević, Goran Marković Stevan Filipović i drugi.- Pre sat i po sam doputovao iz Rima samo zbog premijere. Grlić je fantastičan reditelj i divan prijatelj. Film je veoma intrigantan i publika će baš zbog samog naslova „Ustav Republike Hrvatske“ doći da ga pogleda - kaže Goran Paskaljević.„Ustav Republike Hrvatske“ večeras će imati svoju novosadsku premijeru u bioskopu „Arena“, dok će se na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije naći od 20. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track