DANI POSVEĆENI DANILU LAZOVIĆU: Gorica Popović domaćin i zvezda festivala u Priboju
Foto: Stefan Jokić

U slavu poezije

DANI POSVEĆENI DANILU LAZOVIĆU: Gorica Popović domaćin i zvezda festivala u Priboju

Pop kultura -

Festival otvara izložba „Bard među bardovima“, nakon čega će publika biti u prilici da uživa u programu glumca Jugoslovenskog dramskog pozorišta Nebojše Milovanovića „Stend daun sa Nebojšom Milovanovićem“

Deset godina nakon što nas je napustio jedan od najpoznatijih glumaca koje je naša umetnička scena imala - Danilo Lazović, u Priboju se u njegovu čast održava četvrti po redu festival Dani Danila Lazovića od 2. do 5. novembra.Tokom četiri dana domaćin će biti Gorica Popović, a organizatori će, uz najeminentnije dramske umetnike, predstaviti bogat program i pokušaće da još više afirmišu govorenje poezije.Festival otvara izložba „Bard među bardovima“, nakon čega će publika biti u prilici da uživa u programu glumca Jugoslovenskog dramskog pozorišta Nebojše Milovanovića „Stend daun sa Nebojšom Milovanovićem“.

Drugi dan rezervisan je za monodramu „O glumatanju“ Slobodana Ćustića, direktora Beogradskog dramskog pozorišta, i program „Priboj kroz kulturu i umetnost“.Treće večeri, pored radionice „Stilovi govorenja poezije“, održava se program „Danilu u čast“, u kojem će kolege pričati o glumcu i govoriti poeziju. Dolazak u grad na Limu najavili su Ljiljana Blagojević. Dragan Gagi Jovanović, Nada Blam, Vuk Kostić, Kalina Kovačević i domaćin festivala Mihailo Laptošević.Četvrti dan obeležiće nadmetanje u govorenju poezije studenata glume iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.Gost glumac je Gorica Popović, a zapevaće Bilja Krstić. Pobednik festivala poneće prestižnu nagradu - Povelju Danilo Lazović i novčani deo u iznosu od hiljadu evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track