Emotivna glumica promovisala knjigu "Srbijo, ljubavi moja"

(KURIR TV) EVA RAS: Namerno su me sabotirali! Policija je plaćala da me pljuju dok sam bila na Farmi

Pop kultura -

Glumica, slikarka i spisateljica Eva Ras promovisala je juče u Domu omladine svoju knjigu "Srbijo, ljubavi moja", koju je objavila posle 5 godina izvadačke pauze, jer ju je, kako kaže, neko namerno sabotirao.

Ras je objavila zbirku kolumni koje je svojevremeno obajvljivala u novinama, a kako kaže, pisala ih je u želji da "digne glas protiv glorifikovanja diktature i diktatora Josipa Broza Tita.

"Ova knjiga je protiv mita o Titu, kao što je ceo moj život i svi moji romani. Četrdeset godina nakon njegove smrti mi još uvek imamo vođe koji forsiraju taj mit o njemu. Smatram da ni jedan čovek zdravog razuma ne može da bude za diktatora i za diktaturu. Ova knjiga govori i o tome da ako je onima koji vole mit o Brozu bilo dobro za vreme njega, oni bi morali da se saosećaju sa njegovim žrtvama kojih je bilo tušta i tma", kaže Eva.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ona ističe da joj nikada nije bilo problem da javno kaže da su žrtve upravo bili i njeni najbliži, o čemu je i pisala u svom romanu "Divlji jaganjci".

"Moja porodica koja je izbegla Holokaust je posle stradala na Golom otoku. Ja se stalno vraćam na tu temu jer ne mogu da verujem da neki čestit čovek zbog svoje male sreće može da previdi moju veliku nesreću, a kamoli svoje nacije. Zato sam i uzela naslov velike francuske spisateljice Margaret Diras koja je posle Drugog svetskog rata imala roman i film "Hirošimo, ljubavi moja". Ja Srbiju doživljavam isto tako. Neko mora da izjavi ljubav našoj zemlji, a da pritom ne misli na budžet i put do EU, nego da misli na krezubi, osiromašeni, poniženi narod. E, ja njima izjavljujem ljubav", zaključila je Eva.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

U svoj roman Eva Ras je uvrstila komentare čitalaca na njene kolumne koje smatra jako važnim.

"Ti komentari su vredniji od mog dela jer njih niko ne plaća da to pišu, osim kada plaća policija kao kad sam bila u rijalitiju "Farma". Oni su plaćali da me diskvalifikuju, da me ponize. Kada sam izašla srela sam ljude koji su primali plate za to da me blate u rijalitiju", rekla je Eva.

(M.C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track