(VIDEO) ODLAZAK PRKOSNE HOLIVUDSKE DIVE: Zbog ovoga ćemo večno pamtiti Keri Fišer i princezu Leju
Foto: Youtube Printscreen

Neka sila bude s njom!

(VIDEO) ODLAZAK PRKOSNE HOLIVUDSKE DIVE: Zbog ovoga ćemo večno pamtiti Keri Fišer i princezu Leju

Pop kultura -

Keri Fišer se u svetu proslavila rolom princeze Leje, ulogom koja ju je obeležila za ceo život i koja joj je veći deo karijere smetala.

Keri Fišer je više puta je izjavila kako je nezasluženo stekla status seks ikone, zbog kultne scene s metalnim bikinijem.

U svom stendapu se često šalila da je niko ne bi ni primetio na ulici da nije bilo "Ratova zvezda", ali je kasnije ipak prihvatila svoju sudbinu. Njena živa i problematična priroda je uvek bila prepreka, ali upravo njoj može da se zahvali, jer je prkosna Leja Organa savršeno pristajala njenoj ličnosti.

Od javnosti je krila da je plod ljubavi jednog od najlegendarnijih parova starog Holivuda. Njena majka, Debi Rejnolds, upisala se u anale svetske kinematografije filmom "Pevanje na kiši", a bila je poznata i kao jedna od najpoželjnijih lepotica tog vremena.

Kerin otac, Edi Fišer, bio je među najpopularnijim pevačima 50-ih godina prošlog veka.

Keri je sebe smatrala "ružnim pačetom" porodice, a uspeh "Ratova zvezda" nikada nije smatrala ravnim slavi svojih roditelja. Danas možda čudno zvuči da je legendarna "Epizoda IV" bila neočekivani uspeh. Likovi Luka, Hana i Leje su podjednako popularni i poznati kao Miki Maus ili Duško Dugouško, pa ipak Keri to nije smatrala relevantnim.

Odala se porocima. U toku snimanja tada drugog filma poznatog serijala, "Imperija uzvraća udarac", je probala kokain što je i bilo svojstveno rokenrol deceniji koja je upravo započinjala (80-e). Usled svega navedenog gotovo je pala u ambis takozvanih "one hit wonder" glumaca - onih koji su se proslavili jednom ulogom, ali i pali u zaborav.

Međutim, "Ratovi zvezda" su se pokazali kao jedno od najizdržljivijih imena u industriji tako da se Keri vratila na velika vrata prošlogišnjim nastavkom - "Buđenje sile", što su fanovi oduševljeno pozdravili. Svoju borbu sa narkoticima i depresijom je opisala u jednoj od svojih knjiga, a pokazala se kao izvrsna spisateljica, te su njeni saveti u pisanju holivudskih filmskih scenarija bili vrlo traženi.

Uvek je bila oštrog jezika, a tu osobinu je zadržala do svog poslednjeg daha. Najveća ironija leži u tome što je poslednja scena najnovijeg filma "Odmetnik-1", koji je premijerno prikazan pre nedelju dana, upravo pripala njenom liku. Uostalom uvek je volela da "njena reč bude zadnja".

Evo njenog poslednjeg javnog gostovanja u šouu Grejema Nortona:

Prisetićemo se njenih najpoznatijih scena u "Ratovima zvezda":

Oprostićemo se od divlje holivudske dive ovim prelepim videom:

Neka sila bude s njom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track