Plesni savez Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport

(KURIR TV) PLESNA ČAROLIJA NA ZLATIBORU: Parovi ODUŠEVILI na takmičenju Kup Srbije! SVETSKI A NAŠI!

Pop kultura -

U nedelju 22. januara na Zlatiboru, u organizaciji Plesnog Saveza Srbije i Ministarstva za omladinu i sport, održano je kvalifikaciono takmičenje i Kup Srbije u latinoameričkim i standardnim plesovima.

Takmičenju je prethodio četvorodnevni plesni kamp na kojem je učestvovalo više od 200 takmičara iz Novog Sada, Beograda, Šida, Kragujevca, Čačka i drugih gradova Srbije.

Takmičari su se do kasnih popodnevnih časova borili za svoje poene i medalje u fenomenalnom ambijentu, rasveti i podršci publike.

Foto Kurir TV
Foto Kurir TV

"Ovaj kamp je od velikog značaja za budućnost našeg plesa i samo delić onoga što Plesni savez Srbije namerava da pruži i omogući svojim takmičarima u sportskom plesu. Želja nam je da ubuduće barem dva puta godišnje organizujemo ovakve susrete takmičara i podstaknemo razmenu znanja, iskustva i timskog rada u svrhu što boljeg napretka sportskog plesa. S obzirom na to da je ovo prvi put da organizujemo kamp i takmičenje ovog tipa i to u prvom mesecu u godini, prezadovoljni smo i ponosni na kvantitet i kvalitet, kako našeg početnog nivoa takmičara, tako i takmičare prvog saveznog ranga koji iz meseca u mesec imaju i sve zapaženije uspehe i nastupe na međunarodnoj plesnoj sceni", izjavio je Ivan Mileusnić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije.

Foto Kurir TV
Foto Kurir TV

"Svako naše takmičenje je izazov za sebe i uvek se trudimo da na podijumu pokažemo svoj maksimum i da se izborimo za što bolji plasman. Zadovoljna sam što smo moj partner Lazar Petrović i ja započeli novu godinu sa ovako lepom atmosferom i srebrnom medaljom na Kupu Srbije u 10 plesova". rekla je Katarina Avramović, takmičar plesnog kluba "Dare to Dance" iz Beograda.

Foto Facebook/Printscreen
Foto Facebook/Printscreen

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track