LJUBAV I MODA! NINA JE NOVA BEBA LONČAR: Kultni film gledaćemo kao mjuzikl!
Foto: Damir Dervišagić

EKSKLUZIVNO

LJUBAV I MODA! NINA JE NOVA BEBA LONČAR: Kultni film gledaćemo kao mjuzikl!

Pop kultura -

Mlada glumica ima veliku odgovornost i čast da na svoj način ponese karo haljine Sonje Ilić, najlepše žene Beograda, i da se provoza na „vespi“

Kultni film „Ljubav i moda“ nakon skoro šest decenija doživeće svoju adaptaciju, i to kao mjuzikl na daskama Madlenijanuma, a kako Kurir saznaje, prelepu ikonu Bebu Lončar zameniće Nina Janković.Ružičasto vreme, „vespe“, karo haljinice i šlageri Ive Robića vraćaju se da nam ulepšaju svakodnevicu, a mlada ekipa s rediteljem Aleksandrom Nikolićem, dramaturgom Stašom Koprivicom i producentom Andrijom Daničićem potrudiće se da nas podseti na ostvarenje Ljubomira Radičevića, koji je Jugoslaviju zarazio ludilom ljubavi i mode.Devojko malaKad je prvi put prikazan, nije bilo devojke koja nije želela da nosi haljinu u sitnom karo dezenu da bi bila lepa kao Beba Lončar, momci su se vozili „vespom“ po gradu, neotkriveni pevački talenti morali su da znaju sve Robićeve pesme, a nije bilo matinea na kojem zaljubljeni nisu jedva čekali pesmu „Devojko mala“, koju je u svom maniru izvodio pokojni Đuza Stojiljković.

Lepotica svog doba... Desanka Beba Lončar
Lepotica svog doba... Desanka Beba Lončar

Šarena laža

Sve novine pisale su o lepoti Bebe Lončar, a sada Nina ima, kako i sama priznaje, ogromnu odgovornost i čast da na svoj način iznese ulogu Sonje Ilić, najlepše žene Beograda.- Jedva čekam da počnu probe i nadam se da ću imati priliku da upoznam Bebu Lončar - rekla je Nina Janković.
Pesma moga grada... Đuza Stojiljković
Pesma moga grada... Đuza Stojiljković

Publika je obožavala „Ljubav i modu“, projekcije su punile sale, ali je kritika zamerala da je film „šarena laža za to vreme“ i da je to bilo „zamajavanje kičem“. No, bilo kako bilo, na daskama Madlenijanuma zašuštaće haljinice iz šezdesetih a ljubavna priča će nas podsetiti na srećnije vreme i lakoću življenja koja nam je neophodna.- Verujemo da ćemo napraviti predstavu koja će podsetiti neke starije generacije na jedan lep i bezbrižniji period života, a želimo da mlađim generacijama, kojima i mi pripadamo, prenesemo duh optimizma tog vremena i približimo pesme koje zaslužuju da zauvek žive i među budućim generacijama. Nadamo se da će nekima biti odskočna daska za dalji profesionalni rad u pozorištu i na filmu - rekao nam je glumac Andrija Daničić u ime produkcije „Kako vam drago“, koja u saradnji sa Operom i pozorištem Madlenijanum, a uz podršku Udruženja dramskih umetnika Srbije predstavlja ovaj mjuzikl.U predstavi igraju i Katarina Gojković, Bane Tomašević, Tamara Aleksić, Stevan Piale, Dušan Šarenac i drugi.

Veselo... Scena iz filma
Veselo... Scena iz filma

Gde je danas Beba Lončar?SREĆU NAŠLA NA DORĆOLUDesanka Beba Lončar (73) na filmu se pojavila sa 17 godina u „Devetom krugu“ Francea Štiglica, a zatim postiže veliki uspeh sa ostvarenjem „Ljubav i moda“. Uloga vikinške princeze „Dugim brodovima“ odvodi je u Rim, gde živi do sredine devedesetih. Poslednji put je glumila 1982. u italijanskom filmu „Kuća prokletih“, a kad je rodila sina Lea sa 40 godina, povlači se sa scene. Dugo je bila u braku s Josipom Radeljakom, od koga se razvela 1994. zbog njegove afere sa Enom Begović. Beba danas živi na Dorćolu, sa Stevanom Marinkovićem Knićaninom, koga poznaje ceo život. I dalje je jednako lepa, a dočekala je da oženi sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track