POTRESNA PISMA MILENE BARILI: Iz Požarevca  stižu u Rim

Omaž velikoj umetnici

POTRESNA PISMA MILENE BARILI: Iz Požarevca stižu u Rim

Pop kultura -

Udruženje pozorišnih i filmskih umetnika Braničevskog regiona izvelo je monodramu "Milena Pavlović Barilli - Požarevac odjekuje u meni", a u narodnom periodu očekuje se sledeće izvođenje u Rimu gde je ona sahranjena, ali i po Nemačkoj, Rusiji i drugim zemljama gde je velika umetnica boravila.

Dragana Stojanović dramatizovala je pismenu prepisku između Milene Barilli i njenih roditelja, majke Danice, učitelja klavira i oca Bruna Barilija, poznatog italijanskog kompozitora, prilagodivši scenskom kazivanju i izvođenju ovo, najdubljim emocijama prožeto štivo.

"U monodrami Milena preslušava svoj život pun ljubavi, bola, osežanja krivice, nerazumevanja, patnji. Glas strepnje i straha podseća na nemoć u utrobi, nemoć u grobu. Prisustvujete sukobu racionalnog, sentimentalnog i nesvesnog čovekovog JA. Gledate tihi spektakl koji seže do neslućenih visina. Ovo je omaž jednoj od najvećih umetnica između dva rata, nas Požarevljana, s obzirom da je ovde dugo živela. Ona je mnogo volela svoju zemlju, a ona joj se nije odužila već je Milena morala da ode u inostranstvo", objasnila je Dragana.

M. C.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO KURIR TV: Pogledajte PRVI PIKASOVE slike!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track