ŠTO TE NEMA: Godišnjica od smrti Jadranke Stojaković
Foto: Fonet

Tuga

ŠTO TE NEMA: Godišnjica od smrti Jadranke Stojaković

Pop kultura -

Ona i dalje živi među nama. Setim je se svakog dana zahvaljujući nekim našim sitnicama ili pesmi koja zasvira na radiju, kaže pevačicina saradnica Maja Tatić

Na današnji dan pre godinu dan tiho i nakon borbe s opakom bolešću u 65. godini napustila nas je Jadranka Stojaković.Prijatelji i kolege velike kantautorke i slikarke obići će njen grob u Banjaluci, a za Kurir o Jadranki govori Maja Tatić, koja je uz nju provela poslednje godine života.

- Veoma je brzo prošlo godinu dana. Jadranka i dalje živi među nama. Setim je svakog dana zahvaljujući nekim našim malim sitnicama ili nekoj pesmi koja zasvirana radiju - započinje priču Maja.

- Prvih godina našeg druženja mogla još da zapeva, a onda je bolest uzela maha. Na Radio-televiziji Republike Srpske, gde je radila poslednjih pet godina kao urednik, neće biti zaboravljena. Napravićemo „Jadrankim kutak“, izložbeni prostor koji će moći da vide gosti, a biće prikazan i dokumentarac „Jadranka“, koji je snimio Branko Lazić. Publika će moći da vidi njene klavijature i gitare, ali i slike koje je napravila - kaže Tatićeva.

Jadranka se od 2009. borila s opakom bolešću motornog neurona (ALS), koja joj je dijagnostikovana posle pada na bini na nastupu u Japanu. Njeno stanje se s vremenom sve više pogoršavalo, pa se zbog postepenog odumiranja mišićnog tkiva sve teže kretala i govorila, da bi na kraju ostala prikovana uz krevet, u kom je, nažalost, dočekala i poslednje trenutke života. Ostavila nam je vanvremenske hitove poput „Što te nema“, „Ima neka tajna veza“, „Sve smo mogli mi“ i druge.

Poklon prijateljiciJADRANKINA POSLEDNJA PESMAMaja Tatić snimila je i poslednju Jadrankinu pesmu „Sve poruke tvoje“. Ona je nastala još 2012. i govori o ljubavi, a objavljena je krajem prošle godine.- Pesma je bila njen poklon meni. Ona ju je čula kada je završena i bila je zadovoljna svim njenim segmentima. Iako smo i spot snimili davno, nažalost, nije uspela da ga pogleda pre nego što je preminula - kazala je Tatićeva.U spotu se smenjuju njene grafike, a prateće vokale otpevala je Maja Sar.

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomen njihovog imena, suze odmah krenu: Tragedije koje estrada nikada neće zaboraviti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track