EKSKLUZIVNO! PRONAŠLI SMO ZVEZDU LUDIH GODINA: Žikina Dara nasmejana uprkos bolesti

Ne daj se, legendo

EKSKLUZIVNO! PRONAŠLI SMO ZVEZDU LUDIH GODINA: Žikina Dara nasmejana uprkos bolesti

Pop kultura -

Glumica Dara Čalenić oporavlja se nakon moždanog udara, zbog čega ne može da se vrati za Ameriku i nastavi lečenje, otkriva njen suprug Vlada

Dara Čalenić (84) ostala je upamćena kao supruga Žike Pavlovića, ali i po čuvenoj rečenici „Sine Bobo, ljubi ga majka“ u serijalu filmova „Lude godine“.Glumica raskošnog talenta sedamdesetih napustila je Jugoslaviju, preselila se u Ameriku i gotovo je nestala sa scene. U Beograd se vratila turistički pre dve godine i ostala neplanirano duže zbog moždanog udara. Pala je u kolica i njen oporavak ide sporo, ali uz svog voljenog supruga, profesora Vladimira Petrića (89), nada se da će iz ove bitke izaći kao pobednik.- Dara je loše. Ne možemo da putujemo. Otkazao sam predavanja na Harvardu. Ne pitajte me. Teško će moći da vas primi i da intervju - rekao nam je Vlada, s kojim više od pola veka deli dobro i zlo.Poslednje fotografije glumice i njenog supruga napravio je mladi glumac Vladan Čalija, a na njima Dara i dalje, i pored nevolja, ne skida osmeh.

Optimista... Mladi glumac Vladan Čalija u poseti Dari i Vladi
Optimista... Mladi glumac Vladan Čalija u poseti Dari i Vladi

Čalenićeva je snimila 20 filmova, igrala u više TV serija i drama. Stajala je kao ravnopravan partner sa Gidrom Bojanićem.„Sine Bobo, ljubi ga majka!“, replika je koja se Dari „zakačila“ već u prvom filmu iz serijala, a onda je pratila i u nastavcima, da bi postala nezaobilazna asocijacija na ovu glumicu, i još više na priču o Mariji i Bobi. Milioni gledalaca smejali su se Gidrinom her Žiki i njegovim nebrojanim gegovima, lapsusima, ali najpoznatija rečenica iz „Ludih godina“, eto, nije njegova već - Darina. Karijeru je počela kao statista u Narodnom pozorištu.Svake godine dolazi na Pozorje gde se dodeljuje nagrada „Dara Čalenić“ mladim glumcima.

Smrt na filmuZAMENILA JE VESNA ČIPČIĆDara igra samo u prva tri filma iz serijala „Lude godine“. Zbog odlaska u Ameriku u sledećem nastavku saznajemo da je umrla kad je brisala prozore. Umesto nje dolazi Vesna Čipčić kao Žikina nova žena, što joj je veoma pomoglo u karijeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track