ANDREJEVSKA ZASTAVA: Jedinstven dokumentarni film posvećen pobedi u Velikom otadžbinskom ratu!
Foto: Promo

Međunarodna premijera

ANDREJEVSKA ZASTAVA: Jedinstven dokumentarni film posvećen pobedi u Velikom otadžbinskom ratu!

Pop kultura -

Gledaoci u Srbiji će moći da pogledaju jedinstven dokumentarni film "Andrejevska zastava" ruskog kanala "T24".

Međunarodna premijera će biti 9. maja 2017. godine, i posvećena je 72-godišnjici Pobede u Velikom Otadžbinskom ratu. Film o prvom ratnom pohodu ruske udarne grupe nosača avionau Sredozemno more će biti prikazan na TV "Most".

"T24" kanal, koji je u sastavu ruske medijske korporacije "Digitalna televizija", je dokumenatarno zabeležio dosada nezapamćen prelaz Vojno Morske Flote (VMF) Rusije od baze Severne flote do obale Sirije, kao i realna ratna dejstva grupe brodova i aviacije VMF. Sa velikom pažnjom su svi svetski mediji pratili dejstva ruskih vojnika.

"Andrejevska zastava" je postao jedinstven film, kakvog nema u dosadašnjoj istoriji dokumentarnih filmova.

Foto: Promo
Foto: Promo

U filmu se nalaze ekskluzivni videomaterijali dobijeni od snimatelja kanala "T24" za vreme 47-dnevnog pohoda ruske flote na čelu sa admiralskim brodom VMF Rusije, teškim nosačem aviona "Admiral flote Sovjetskog Saveza Kuznjecov". Ekipa snimatelja je detaljno dokumentarno prikazala admiralski brod Severne flote VMF Rusije, tešku atomsku raketnu krstaricu "Petar Veliki",velike protivpodmorničke brodove "Severomorsk" i "Vice Admiral Kulakov".

Snimljeno je više od sto jedinstvenih vojnih letova aviotehnike, uključujući i najsavremenije palubne lovce MiG-29K i SU-33. Snimatelji su uspeli da zabeleže prve probe naoružanja najnovijih izviđačkih-udarnih helikoptera KA-52K "Katran".

Foto: Promo
Foto: Promo

Rad ruske eskadrile je sniman iz raznih uglova, između ostalog je aktivo korišćena jedinstvena tehnologija snimanja iz vazduha. Za te potrebe su TV stručnjaci samostalno izradili specijalna inženjersko-tehnička rešenja videosnimanja, uključujući i konstrukciju za pričvršćivanje kamere za trup ratnih aviona i helikoptera. Ekipa je donela u Rusiju više od dvesta sati video materijala na osnovu kojih se izrađuje televizijski sadržajkoji će zadovoljiti i najzahtevnije gledaoce.

Film je dobio glavnu nagradu na 14. međunarodnom filmskom festivalu morskih i avanturističkih vilmova "More zove". U obrazloženju se navodi, da se glavna nagrada dodeljuje "za jedinstven projekat ovog žanra"."Andrejevsku zastavu" su prvi videli gledaoci TV kanala "T-24" u februaru 2017.g.

Foto: Promo
Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track