(FOTO) ONA JE NOVA SRPSKA KARMEN Prelepa diva uzbuđena pred premiju u Beogradu! Evo šta kaže o svemu
Foto: Privatna Arhiva

Nova zvezda

(FOTO) ONA JE NOVA SRPSKA KARMEN Prelepa diva uzbuđena pred premiju u Beogradu! Evo šta kaže o svemu

Pop kultura -

Nakon dve produkcije u Rumuniji, konačno u Beogradu Karmen! Posle legendarnih Jadranke Jovanović, Dragane Jugović Del Monako i ostalih domaćih operskih diva, koje su maestralno izvodile prestižnu ulogu Karmen iz istoimenog, čuvenog dela Žorža Bizea, na našem nebu zasijaće nova zvezda!

Naime, prvi put u ulozi Karmen našla se Ljubica Vraneš. Ona će se u subotu, 27. maja naći na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu! Biće to prilika da domaća publika još bolje upozna kvalitete prelepe i šarmantne umetnice, koju karakteriše dubokoemotivna izvedba.

Ljubica je student proslavljene Radmile Bakočević, u čijoj klasi je diplomirala ali i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Bila je bila član operskog studija Nikole Kiranovskog (tenor) i Dragane Radaković (Sopran), kao i u operskom studiju Radmile Bakočević i Dejana Savića (dirigent).

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Vranešovu smo pozvali nakon poslednje proble, a svoje uzbuđenje nije krila ni u jednom trenutku.

"Upravo se završila poslednja proba pred sutrašnji debi u Narodnom pozorištu. Veoma se radujem. Imam punu podršku kolega, asistenta reditelja Aleksandra Nikolića i dirigenta Ane Zorane Brajović. Velika odgovornost je igrati pred domaćom publikom... Nakon Karmen koje su igrale Jadranka Jovanović, Dragana Jugović i Aleksandra Angelov", rekla je Ljubica za Kurir.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Glumica nam je otkrila i da je ulogu Karmen ponosno igrala i pred publikom u Rumuniji.

"Nakon dve produkcije u Rumuniji, konačno u Beogradu Karmen! Moja prva Karmen je bila u rok verziji koja je osvojila Rumuniju, uz akordion bend iz Moldavije, u režiji menadžera Krajovske opere, gospodina Antonija Zamfira. Druga, klasična verzija u Temišvaru, koju je režirao najčuveniji rumunski reditelj Silviju Purkarete i dirigovao David Kresenci. Tako da je ovo 3.produkcija u godinu dana", zaključila je Ljubica.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track