KOVAČEVIĆ U MATICI SRPSKOJ: Ovde se zvecka i oružjem i rečima
Foto: Marina Lopičić

KRITIKA

KOVAČEVIĆ U MATICI SRPSKOJ: Ovde se zvecka i oružjem i rečima

Pop kultura -

Savremeni čovek danas je izložen velikim strahovima, naročito na Balkanu, kaže dramski pisac

Akademik Dušan Kovačević je na tribini „Savremeni čovek i savremeni svet“, pred mnogobrojnom publikom u Biblioteci Matice srpske, upozorio da je odlazak mladih jedan od najozbiljnijih problema Srbije koji, kako je rekao, ne zna kako može da bude rešen.

- Nas je malo i kad ode to malo pameti, ne znam šta će i ko će ostati. Bilo bi dobro da ova zemlja pomogne da ostane i da rade ovde - rekao je Kovačević, napominjući da o tome govori i njegova predstava „Hipnoza jedne ljubavi“.

Kovačević je kazao da danas živimo u paralelnom - virtuelnom svetu visokih tehnologija, u kojem je „čovek čoveku mobilni telefon“ i gde često više nemamo kontrolu nad samim sobom.

- Mi danas platimo telefon da sami sebe prisluškujemo i o svom trošku sami sebe cinkarimo - rekao je Kovačević, ukazujući posebno na opasnosti kojoj su izložena deca.

- Savremeni čovek u savremenom svetu danas je izložen i mnogim velikim strahovima, posebno od terorizma i od ratova, naročito ovde na Balkanu, gde se konstantno zvecka i oružjem i rečima - rekao je pisac.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track