USKORO POČINJE SNIMANJE FILMA O SRPSKOJ DINASTIJI: Bogoljuba Karića igraće Šerbedžija ili Ristovski?
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić, Profimedia

EKSKLUZIVNO

USKORO POČINJE SNIMANJE FILMA O SRPSKOJ DINASTIJI: Bogoljuba Karića igraće Šerbedžija ili Ristovski?

Pop kultura -

Dokumentarno-igrani format prikazaće uspon dečaka iz Peći u svetu biznisa, kao i njegovu borbu za očuvanje poslovne imperije. Prva klapa već na jesen

Bogoljub Karić rešio je da snimi film o sebi, saznaje Kurir.

Dokumentarno-igrani formu o biznismenu i političaru trebalo bi da ugleda svetlost dana sledeće godine, a trenutno su u toku poslednje pripreme i pregovori s glumcima. Bogoljuba, najpoznatijeg člana porodice Karić, mogao bi da igra Rade Šerbedžija.

Čeka se ime reditelja

- Porodica Karić snima film jer se navršava pola veka otkako su u biznisu u Srbiji, a tri decenije uspešno posluju u Rusiji. Trenutno su u toku pregovori s nekoliko proslavljenih reditelja da budu supervizori na projektu. U igri su Emir Kusturica, Dragan Bjelogrlić, Vuk Ršumović i drugi - kaže sagovornik Kurira.

Ekipa će deo filma snimati na Kosovu, ali i u Rusiji, gde je više od decenije živeo Bogoljub Karić.

- Bogoljuba u zrelim godinama mogao bi da igra Rade Šerbedžija, ali i Lazar Ristovski. Šerbedžija je veliki prijatelj porodice Karić i njegov angažman zavisiće samo od obaveza. On je dobitnik čak dve nagrada fonda „Braća Karić“ za mir i kulturu. Trenutno smo još daleko od podele. Završava se scenario, na kome radi nekoliko pisaca. Na jesen bi mogla da padne prva klapa - zaključuje sagovornik našeg lista.

foto: Damir Dervišagić

Bogoljub Karić nije želeo da komentariše naša saznanja.

Film o najpoznatijoj srpskoj porodici u svetu biznisa trebalo bi da bude premijerno prikazan do kraja naredne godine. Neće ovo biti samo film koji otkriva ličnosti braće Karić, koji su iz Peći pokrenuli porodični biznis, već i priča o životnim vrednostima koje smo skoro zaboravili, ali i o čuvenoj salati, borbi za očuvanje imperije i kriznim godinama.

Sapunica

Porodica Karić, podsetimo, snimila je prvu srpsku sapunicu „Jelena“, koja se prikazivala na BK TV i imala je veliku gledanost. U svetu filma najuspešniji je Simon de Karić, koji je i producirao četiri filma, a poslednji je dokumentarac „Sjene“, o Gavrilu Principu i njegovim zatvorskim danima u Terezinu u Češkoj.

Ljubomir Radanov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Otkrivamo vam uzbudljive detalje sa snimanja nove sezone serije Ubice mog oca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track