LAZA RISTOVSKI DOBIO TRI NAGRADE U PRAGU: Odavno sam glumac za kog zna Evropa
Foto: Privatna Arhiva

BRAVO

LAZA RISTOVSKI DOBIO TRI NAGRADE U PRAGU: Odavno sam glumac za kog zna Evropa

Pop kultura -

Priznanja koja se dobijaju u svetu, ne i u Srbiji, oslobođena su obaveze dežurnih mrzitelja da kritikuju i kažu da je to preko veze, priznaje Lazar

Glumac Lazar Ristovski i film „Dnevnik mašinovođe“ trijumfovali su na Filmskom festivalu u Pragu.

Ostvarenju Miloša Radovića pripala je Zlatna zvezda za najbolji film, a Ristovskom je uručena Zlatna zvezda za najboljeg glumca i gran-pri festivala, Zlatni orao, za doprinos evropskoj filmskoj umetnosti.

- Kao i svugde gde je film prikazivan, publika je slično reagovala. S velikim oduševljenjem i smehom, ili s pažnjom i tugom. To govori da je film postigao univerzalnost koju svako umetničko delo mora da ima - kaže Lazar i dodaje:

- Publika se uvek pita da li stvarno mašinovođe zgaze toliko ljudi. Pobudili smo veliko interesovanje za to zanimanje. Mašinovođe su uistinu posebni ljudi.

Ristovski za sebe kaže da je svestan svog uspeha u svetu.

- Nagrade koje se dobijaju negde u svetu, ne i u Srbiji, oslobođene su obaveze dežurnih mrzitelja da kritikuju i kažu da je to preko veze. Odavno sam postao glumac za koga znaju Evropa i filmski svet. Često to pokazuju i ovakve nagrade na stranim festivalima. O nama govore dela koja ostaju iza nas. Ostalo je prolazno - kaže glumac za Kurir.

Projekciji je prisustvovao i Stefan Tomašević, naš konzul u Pragu, sa suprugom.

foto: Privatna Arhiva

Navija za Srbiju

FOTOGRAFIJA S KOŠARKAŠIMA

Tokom boravka u austrijskoj prestonici Lazar Ristovski je iskoristio priliku da ode na utakmicu i podrži naše košarkaše, te se nakon pobede i slikao s njima.

- A sad jedna šampionska. Sve je bilo gotovo za 15 minuta. Bravooo! - napisao je Laza.

Kurir / M. C.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track