VOJIN ĆETKOVIĆ OTVORIO DUŠU O TEŠKIM DANIMA: Ovo su detalji iz njegovog života koje niste znali!
Foto: Marina Lopičić

ISKRENO

VOJIN ĆETKOVIĆ OTVORIO DUŠU O TEŠKIM DANIMA: Ovo su detalji iz njegovog života koje niste znali!

Pop kultura -

Jedan od zasigurno najuspšenijih srpskih glumaca Vojin Ćetković za nekoliko dana proslaviće 46. rođendan.

Iza sebe ima veliki broj filmskoh rola, brojne pozorišne uloge, a malo je poznato da ranije nije želeo da se bavi glumom i da je bio na pola puta da odustane.

"Nikada nisam znao da ću biti odličan glumac. Na drugoj godini sam rešio da se ne bavim glumom. Pao sam na glavu i morao sam da ležim. Na akrobatici dok sam radio leteći salto, tada sam slomio nos i imao potres mozga. Morao sam da ležim i dok sam tako ležao razmišljao sam da se ne bavim time. Odlučio da se ne bavim glumom, da je meni to teško i da Beograd nikada neću moći da prihvatim kao svoj grad. Vratio sam se u Kruševac i dva meseca sam bio tamo, nisam išao uopšte na fakultet. Profesor me nijednom nije nazvao i rekao da se vratim. Moj brat Milovan je taj koji je uticao na mene, jer mi je u jednom momentu rekao: "Ddosta si razmišljao, hajde da se vratiš". Vratio sam se, cela klasa me je sačekala i prigrila i to je prelomilo. Ali nikada nisam bio siguran da sam fenomenalan i da ću napraviti nešto, to ni dan danas ne mislim", objasnio je Ćetković pre nekoliko godina u emisiji "Balkanskom ulicom".

On se prisetio dana kada mu je njegova klasa bila kao porodica.

"Živeli smo svugde po Beogradu i jedni kod drugih. Često smo dobijali otkaze i onda se dešavalo da po nas petoro spavamo kod jednog i da se hranimo kod drugog", kaže i dodaje da je pravo sa snimanja jednog filma otišao u vojsku i to kada je imao 27. godina.

"Direktno sa snimanja sam otišao u vojsku. Ispratili su me Glogovac i Gaga Nikolić. Gaga mi je dao 100 maraka da popijem nešto. Pomislio sam šta me snašlo, stavili me da spavam pored toaleta, a oko mene klinci od 17, 18 godina. Svi su bili deset godina mlađi od mene. Zvali su me stric. Pričao sam im neke priče, bilo je još nekoliko odraslih koji su bili moje godište. Moj pretpostavljeni je bio moje godište", kaže Vojin koji je na FDU prvi put kročio sa 17 godina. Kako ističe, zbog stanja u zemlji njegov posao ne može da mu omogući da bude bogat, već da živi soldino, a sve što je stekao u žviotu bilo je isključio taletnom i radom, zajedno sa suprugom Slobodom.

"Ne mogu kroz svoju branšu u ovoj zemlji da budem bogat, to je nemoguće. Sa tim sam se pomirio davno. Može da mi bude pristojno i da budem srednja klasa koje je sve manje, ali sam slobodan, što je jako bitno. Slobodan sam da kažem šta mislim kome god sa pozicije glumca. Kakav sam ovakav ili onakav, ali takav sam kakav jesam. Ako ti samog sebe ne ceniš, niko neće ni tebe da ceni. Ako hoćeš da jednog dana imaš pristojan honorar i da pristojno živiš, moraš da držiš jednu određenu cenu i da držiš do sebe. Da te ne uzmu kao neozbiljnog tipa. Isključivo živim od glume, sada koliko sam poslova zarad toga izgubio, to je mnogo", ispričao je za emisiju "Bulevar", ali prisetio se i trentuka kada je prvi put ugledao Slobodu na snimanju.

foto: Damir Dervišagić

"Sećam se prvog trenutka kada sam je ugledao, snimali smo, a ona je bila studenkinja. Nikada na taj način nisam gledao studentkinje, naručito što su većina njih bile klinke. Prrošlo je nekoliko dana snimanja, pozvao me je snimatelj da dođem da pogledam nešto. Video sam je kao neko ko će verovatno da snima, nisam je posmatrao lepa je ili na neki drugi način. Tada sam je prvi put zapazio", govorio je Vojin.

Kurir.rs/Blic, Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dragan Bjelogrlić: Na našim prostorima nema više ambicija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track