SPAVAJ MIRNO UZ SVOG JEDINCA: Prijatelji se opraštaju od legendarnog Smokija
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

ZBOGOM, LEGENDO

SPAVAJ MIRNO UZ SVOG JEDINCA: Prijatelji se opraštaju od legendarnog Smokija

Pop kultura -

Legenda jugoslovenskog glumišta Ljubiša Samardžić preminuo je u 81. godini života. Na društvenim mrežama dirljivim porukama od njega se opraštaju njegovi prijatelji i kolege.

- Smoki! Spavaj mirno,uz svog jedinca,dobra dušo. Čekaju te tamo u nebeskom bioskopu bolji od ovih koje ostavljas. I filmovi i ljudi - napisao je na svom Tviter nalogu scenarista Siniša Kovačević.

Od kolege se oprostila i glumica Milena Vasić.

- Hvala za svaku lekciju, za svaku priliku, za sve radosti, nagrade, putovanja ,za druženja, za smeh.. hvala za sve ono što je ostalo i sve ono što ćemo pamtiti i sećati se...Čast mi je bila... Laku noć, Ljubiša - poručila je glumica.

foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Ljubiša je u decembru prošle godine imao tešku operaciju mozga, a njegovo zdravstveneo stanje poslednjih nekoliko dana je bilo izuzetno loše.

foto: Kurir

U decembru kada je Ljubiša bio na operaciji, lekari su imali optimistične prognoze, međutim njegovo stanje se pogoršalo zbog hronične leukemije od koje je bolovao duže vreme.

Ljubiša Samardžić je rođen 19. novembra 1936. u Skoplju u porodici rudara. Postao je istaknuto ime u jugoslovenskoj kinematografiji. Talenat ga je predodredio za velike uspehe, a posebnost koju je nosio u sebi učinila ga je legendom. Bio je oženjen Mirjanom, sa kojom je bio u braku 50 godina u braku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track