(FOTO) VRUĆ VETAR GA JE PROSLAVIO I VINUO MEĐU NAJBOLJE BALKANSKE GLUMCE: A evo šta se danas nalazi na mestu Šurdine berbernice
Foto: Printscreen YT

A SAD ADIO

(FOTO) VRUĆ VETAR GA JE PROSLAVIO I VINUO MEĐU NAJBOLJE BALKANSKE GLUMCE: A evo šta se danas nalazi na mestu Šurdine berbernice

Pop kultura -

Legendarni Ljubiša Samardžić ostaće upamćen po ulozi Šurde u seriji "Vruć vetar". Posle četiri decenije od emitovanja ovog remek dela, oprostili smo se od talentovanog glumca koji je ostavio iza sebe bezbroj brilijantnih filmskih, pozorišnih i TV uloga.

Ljubav prema seriji, čini se, ne jenjava, a uloga Šurde proslavila je Samardžića i vinula ga među najbolje balkanske glumce. Danas se na mestu čuvene Šurdine berbernice nalazi prodavnica.

"Malo ljudi zna da sam 1983. u Rimu dobio najveće glumačko priznanje, proglašen sam za glumca godine. Sredinom osamdesetih u Mađarskoj sam proglašen za najboljeg glumca i sećam se da me je na stadionu "Nep" dočekalo 100.000 ljudi, a 50.000 obožavalaca je ostalo ispred ulaza. Takvo priznanje teško da je bilo koji glumac doživeo", rekao je ranije Samardžić o seriji koja je snimljena za samo osam meseci.

foto: Printscreen Google Street View

Posebno mesto u Ljubišinom srcu imao je klub OFK Beograd, a jedno vreme je čak bio i predsednik tog kluba na Karaburmi.

"Jedini uslov tokom snimanja bio je da subotom, kad se odigrava fudbalsko kolo, damo ekipi pauzu od tri sata da Aca (reditelj Aleksandar Đorđević) i Čkalja odu na utakmicu svoje Zvezde, Bora Todorović na stadion Partizana, a ja kao predsednik na meč OFK Beograda. Uslov je bio da niko, ako izgubi utakmicu, ne sme na setu da bude namćor. Svi su poštovali naše pravilo", rekao je Ljubiša Samardžić svojevremeno.

Da "Vruć vetar" nije pravljen za jednu zemlju govori i činjenica da je emitovan u Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Austriji, a u nekim zemljama je proglašen za najbolju televizijsku seriju ikada prikazanu.

foto: Printscreen YT

(Kurir.rs/Blic/Lj.T. Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track