GLOGOVAC OTKRIO POSLE 20 GODINA: Legija me učio da pucam i kako se otima auto!
Foto: Profimedia, EPA

Šokantno

GLOGOVAC OTKRIO POSLE 20 GODINA: Legija me učio da pucam i kako se otima auto!

Pop kultura -

Ozbiljan je to zanat, ispostavilo se. Objašnjavao je kako odmah moraš da počneš da vičeš, psuješ i pretiš, ispričao je glumac, koga je Ulemek podučavao za potrebe filma „Do koske“

Nebojša Glogovac kao jedno od najupečatljivijih iskustava u karijeri ističe saradnju s Miloradom Ulemekom Legijom, koji je njega i Nikolu Đurička učio da pucaju za potrebe filma „Do koske“.

Poznati glumac nikad nije krio da je još pre dve decenije upoznao čoveka koji je kasnije osuđen kao organizator ubistva premijera Zorana Đinđića.

- Legija je došao da nam pokaže kako se puca i otima auto. Kako kad je jedan čovek unutra, kako kad ih je više. Ozbiljan je to zanat, ispostavilo se. Objašnjavao je kako odmah moraš da počneš da vičeš, psuješ i pretiš. Jednom je tako isprepadao Rašu Andrića. Počeo je da se dere i vitla oružjem, a Raša je izleteo iz kola i pobegao u šumu. Tako je bezglavo trčao da je ovaj počeo da ga doziva: „Stani, stani, vežbamo.“ Milorad je imao tu vrstu ubedljivosti u nastupu - ispričao je pre nekoliko godina u jednom intervjuu Nebojša o saradnji s Legijom.

Zanimljivo je da je u filmu „Do koske“ na izuzetno kritički način prikazana ekonomska i kulturna situacija u Srbiji pod tadašnjim režimom Slobodana Miloševića. Legiji to očigledno nije smetalo, iako je bio blizak s vlašću i u to vreme obavljao dužnost pukovnika Jedinice za specijalne operacije. Film je postigao komercijalni uspeh, dobio je ukupno pet priznanja - tri nagrade Zlatna mimoza i dve za najbolje uloge na filmskom festivalu u Nišu.

Pre nekoliko dana i Nikola Đuričko je otkrio da je za njega rad na filmu „Do koske“ bio vrlo težak, prvenstveno zato što je tada bio mlad glumac.

- Najtraumatičnije iskustvo bio mi je film „Do koske“. Bio sam nesiguran i neiskusan, imao sam odmoć raznih okolnosti. Tada sam obećao da nikad više neću biti nesiguran - kazao je glumac.

Ivan Ercegovčević

foto: Damir Dervišagić

Film nije ni snimljen Obučavao i Trifunovića

Sergej: Ulemek mi je priznao da je ubica!

I Sergej Trifunović je sarađivao s Legijom za film, koji na kraju nije ni snimljen!

- Našli smo se u nekom kafiću u Ruzveltovoj, ispred su bila parkirana dva identična džipa, sa dve strane ulice, po četiri čoveka kod svakog. Ulazim u kafić u kojem je mrtva tišina, konobar mi pokazuje put - ispričao je glumac pre nekoliko godina i dodao:

- On je jedini ubica koga znam, a, nažalost, znam ih mnogo, koji je za sebe rekao: „Ja sam ubica.“ Ja sam ga zvao 10. oktobra, kažem mu: „Generale, hvala vam što nas niste 5. oktobra izgazili kao go*na.“ Odgovorio mi je: „Prvo, ja nisam general, ja sam pukovnik, a drugo, šta ti treba?“ Kažem: „Opet je stigao film.“ I onda me je poslao na obuku. Pitao sam mogu li da idem u Kulu, on mi je rekao: „E, to neće moći.“ Poslao mi je čoveka za obuku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track