(VIDEO) NAŠ ŽIVOT U ČETIRI ZIDA: LGBT osobe imaju prava slobodno da uživaju!
Foto: Promo

DOPUSTITE IM DA BUDU SREĆNI

(VIDEO) NAŠ ŽIVOT U ČETIRI ZIDA: LGBT osobe imaju prava slobodno da uživaju!

Pop kultura -

Povodom Svetskog dana autovanja (11. oktobar), agencija za integrisane komunikacije Executive Group i udruženje „Parada Ponosa Beograd“ su pripremili video „Naš život u četiri zida“, koji se bavi opšteprihvaćenim stavom da LGBT+ osobe svoja prava mogu slobodno da uživaju, ali samo u svoja četiri zida.

U videu je prikazano nekoliko LGBT+ parova, koji su pokušali da urade u javnosti sve ono što inače rade srećni parovi, ali u svoja četiri zida - da šetaju gradom, pogledaju film u bioskopu, voze se u luna parku, dođu u posetu jedan drugom (ili jedna drugoj) kod lekara, sede na klupi na Kalemegdanu.

foto: Promo

Kratki film je pripremljen kao vid podrške LGBT+ osobama i doprinos stvaranju okruženja u kom se niko neće osećati ugroženim ako želi da se „autuje“.

foto: Promo

Kako izgleda kada ste zbog nedostatka razumevanja i bazične ljudske empatije prinuđeni da budete manje slobodni od drugih i da svoja četira zida nosite sa sobom uvek i svuda, možete pogledati na YouTube kanalu „Naš život u četiri zida“.

Svetski dan „kaming auta“ dosad nije obeležavan u Srbiji, a tema jeste društveno značajna, imajući u vidu da istraživanja pokazuju da šest od 10 srednjoškolaca u Srbiji smatra da je nasilje nad LGBT+ osobama opravdano, 25 odsto građana naše zemlje ne želi da ima LGBT+ osobu za kolegu, a sedam odsto građana bi svoju decu izbacilo iz kuće ako bi saznali da su pripadnici LGBT+ populacije.

Kurir.rs, Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track