UPEČATLJIVA: Tamari Krcunović seks s Rusom došao glave
Foto: Damir Dervišagić

„Senke nad Balkanom“

UPEČATLJIVA: Tamari Krcunović seks s Rusom došao glave

Pop kultura -

Retko kome je prijatno da snima ljubavne scene. Još nemam hrabrosti da pogledam seriju. Moj lik nije uspeo da se izbori s problemima u svom braku, kaže glumica

Čekanju je došao kraj i u nedelju će konačno i publika videti novu seriji Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“.

Predstavnici medija, mnogobrojne javne ličnosti i deo glumačke ekipe su pre TV premijere na RTS imali prilike da pogledaju prvu epizodu i utisak je većine da nema razvlačenja scena, produkcija je na nivou kanala HBO, kao i da se više od drugih izdvojila Tamara Krcunović u ulozi Violete Đukić, ljubomorne supruge tužioca. Njena smrt zbog ljubavne veze s Rusom i odsečena glava delić su onoga što naš čeka, a ljubavna scena je na nivou najlepših u jugoslovenskoj kinematografiji.

foto: Damir Dervišagić

- Srećna sam što se ljudima dopada. Bjelogrlić to nije zamislio kao klasičnu ljubavnu scenu. Ona kreće na jedan drugačiji način, a par prolazi kroz različite emotivne odnose. Nije sve jedna boja. Kako izgleda ne znam jer još nisam gledala. Seriju ću gledati kad prođe emitovanje jer želim da budem objektivna prema sebi i kolegama - kaže glumica.

Tamara je imala posebno težak zadatak jer je snimala s kolegom iz Rusije.

- Retko kome je prijatno da snima takve stvari. Moj partner Aleksej Šestakov naučio je ulogu na stranom jeziku. Rusi su vrlo precizni u svemu što rade. Violeta nije uspela da se izbori s problemima u svom braku - objašnjava Tamara.

foto: Damir Dervišagić

Pored njene ljubavne scene, samo u prvih pola sata videćete ih još tri. Reditelj Dragan Bjelogrlić u prvoj epizodi otkriva novi pogled na istoriju 30-ih god 20. veka na prostoru bivše Jugoslavije, a saznajemo i za gej sklonosti tadašnjeg premijera, generala Petra Živkovića.

- Mislim da će serija doneti nov pogled na prošlost, koji je potpuno drugačiji, pa i u neku ruku originalan u odnosu na sve dosadašnje. Ne mogu da kažem da sam preveliki optimista niti da očekujem ogroman uspeh, ali sam jako blizu da kažem da sam uspeo u onome što sam želeo kad sam ušao u projekat - kaže Bjelogrlić.

Pored Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, u „Senkama nad Balkanom“ s novinarima su seriju gledali Žarko Laušević, Marija Bergam, Jovana Stojiljković i drugi.

foto: Marina Lopičić

UTISCI PUBLIKE

Nataša Ninković

MNOŠTVO ZANIMLJIVIH LIKOVA

Sjajna serija, glumci fantastični. Likova je puno, ali ne smeta, pošto su zanimljivi.

Srdan Golubović

INTRIGANTNO I PUNO RITMA

Malo sam znao o seriji. Odličan je posao Bjelogrlić napravio. Glumački veoma zanimljivo, intrigantno i puno dobrog ritma. Pred nama je odlična serija.

Dejan Bodiroga

SERIJA OBEĆAVA

Bjela je uradio fantastičan posao. Serija obećava mnogo. Posle uspeha s „Montevideom“, publika će ovo lakše da prihvati. Odlična tema. Jedva čekam da gledam nastavak.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track