(FOTO) LEGENDE NIKADA NE UMIRU: Otkrivena statua Draganu Nikoliću, evo kako izgleda!
Foto: Dragan Kadić

VRNJAČKA BANJA

(FOTO) LEGENDE NIKADA NE UMIRU: Otkrivena statua Draganu Nikoliću, evo kako izgleda!

Pop kultura -

Danas ispred zgrade Termomineralnog kupatila u centralnom parku Vrnjačke Banje, otkrivena je statua legendarnog glumca Dragana Gage Nikolića.

Dragan Nikolić bio je dugo godina zaštitno lice i veliki prijatelj Specijalne bolnice Merkur koja je i organizovala izradu i postavljanje statue.

foto: Foto: Merkur

"Vrnjačka Banja je imenica ženskog roda i zato sam se ja na prvi pogled zaljubio u nju i evo ta ljubav traje već više od 10 godina. To je jedino drugo mesto na svetu gde bih mogao i gde ću verovatno živeti kad ostarim", izjavio je čuveni Gaga na jednoj od pres konferencija koja je danas emitovana putem video bina.

foto: Foto: Merkur

Draganova supruga Milena Dravić, nije fizički mogla da bude prisutna ali se obratila putem filma koji je specijalno za ovu priliku napravio Miloš Radović.

"Ovog jesenjeg dana oktobra 2017. godine sastali smo se posle više od godinu i po dana da sačuvamo uspomenu na Dragana, Vašeg odanog prijatelja, našeg velikog glumca i umetnika, a mog muža Gagu. Obožavao je Vrnjačku Banju i žitelje u njoj. Imao je toliko iskrenih i odanih prijatelja koji su bezrezervno u njemu prepoznali iskrenost, ljubav, skromnost. Bio je čovek izuzetnog umetničkog talenta, talenta snažnog i širokog raspona. Nije mi lako kada treba o njemu da govorim, uz to zdravstveni problemi mi diktiraju i kretanje i način proviđenja vremena. Duboko sam vam svima zahvalna, jer retko se dešava da se u slavu velikog glumca oda tako izuzetna počast kako su to učinili ljudi iz Vrnjačke Banje. Uzvratili ste, podigli ste mu spomenik, rad uglednog vajara Dragana Dimitrijevića, zaslužio ga je", rekla je Milena Dravić u filmu.

foto: Foto: Merkur

Prisutnima se obratio direktor bolnice, dr sci med Dejan Stanojević.

"Bila je čast i privilegija poznavati, sarađivati i družiti se sa velikim Draganom Nikolićem. Merkur nikada neće imati iskrenijeg i boljeg prijatelja i promotera. Od njega smo učili kako se u surovim vremenima može živeti dostojanstveno i sa lakoćom ostati veliki i svoj!", izjavio je.

foto: Foto: Merkur

"Gospodin mangup" naslov je monografije o Draganu Nikoliću, koju je priredila novinarka Radmila Stanković. Deo ove monografije pročitala je pred okupljenom publikom.

foto: Foto: Merkur

U ime glumačke struke obratio se Miodrag Dinulović, direktor kraljevačkog pozorišta, istakavši značaj ovakvog odavanja počasti jednom umetniku.

foto: Foto: Merkur

Radoš Bajić, kreator serije "Selo gori a baba se češlja", u kojoj je Dragan bio I Žota i sudija Velibor, poslao nam je pismo koje je pročitao Miodrag Miljković, rukovodilac marketinga Merkura.

foto: Foto: Merkur

Svojim vrhunskim vajarskim umećem, profesor Dragoljub Dimitrijević, zajedno sa svojim sinom, magistrom Miodragom Dimitrijevićem, učinio je da Dragan Nikolić, legendarni Lepi Gaga, večno šeta vrnjačkim parkom, a statuu je svečano otkrio Draganov kolega, Žarko Laušević.

foto: Foto: Merkur

(Kurir.rs/Foto: Merkur)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Njihovom smrću završila se jedna epoha: Uloge po kojima ćemo pamtiti 3 glumačke legende (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track