(VIDEO) PEVALA SA ŽENOM KOJA JE DISALA PLUĆIMA NJENE MAJKE: Operska pevačica posle transplatacije nastupila sa ćerkom donora
Foto: Printskrin Youtube

NEVEROVATNO

(VIDEO) PEVALA SA ŽENOM KOJA JE DISALA PLUĆIMA NJENE MAJKE: Operska pevačica posle transplatacije nastupila sa ćerkom donora

Pop kultura -

Operska pevačica koja je prošla kroz dve transplantacije oba plućna krila nedavno je imala najbitniji nastup u životu kada je podelila pozornicu sa ćerkom žene koja je bila donor.

Američki sopran Čeriti Sanšajn Tilman-Dik i Esperansa Tufani, ćerka pokojne Flore Braun, nastupile su zajedno na Samitu medicinskih inovacija Klivlendske klinike u Ohaju.

Tilman-Dikova (34) rekla je za ABC Njuz da je to nešto o čemu su obe jako dugo sanjale.

"Bilo je nadrealno čuti nekoga kako peva iz pluća moje majke ", kaže Esperansa Tufani (24).

A post shared by Esperanza Tufani (@espytufani) on

Verovalo se da je karijera Čeriti Tilman-Dik završena kada joj je u leto 2004. dijagnostikovana idiopatska pulmonalna hipertenzija, bolest koja može da dovede do otkazivanja srca i smrti.

Prvu transplataciju je imala 2009, ali je organizam odbacio nova pluća i posle tri godine dobila je drugu priliku. Donor je bila Flora Braun, imigrantkinja iz Hondurasa, koja je umrla od srčanog udara u 48. godini. Ova operacija je uspela.

Florina ćerka Esperansa radi kao menadžer u restoranu brze hrane i peva u crkvenom horu. Ona i Tilman-Dikova postale su dobre prijateljice.

Devojke su otpevale dve pesme Tilman-Dikove, "Simple Grace" i "American Rainbow", koje prenose poruku zajedništva.

"Čini se da ima mnogo nesloge u svetu i u našoj zemlji. Zaboravljamo da je naša snaga ono što svako donese sa sobom i svi ti različiti glasovi", rekla je Tilman-Dikova. "Meni je to dalo život. Živa sam zbog imigrantkinje koja je došla u ovu zemlju u potrazi za boljim životom i za nadom."

(Kurir.rs/Ljiljana Jorgovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track