NAOMI KEMBEL GA JE ZVALA TATA, POMOGAO JOJ JE U NAJGOROJ SITUACIJI: Azedin je preminuo, a ono što su govorili jedno o drugom naježiće vas!
Foto: Profimedia

TUGA

NAOMI KEMBEL GA JE ZVALA TATA, POMOGAO JOJ JE U NAJGOROJ SITUACIJI: Azedin je preminuo, a ono što su govorili jedno o drugom naježiće vas!

Pop kultura -

Modni kreator Azedin Alaja, čije su haljine obeležile modu 1980-ih godina, napustio nas je u 77. godini. Naomi Kembel mu je bila omiljena manekenka, a ona je otkrila da je ponosna što je poznavala takvog čoveka.

Pružio joj je dosta u teškim trenucima, zvala ga je "tata", a svima je otkrila detalje njihovog odnosa.

"Azedina sam prvi put upoznala kada sam imala 16 godina. To je bioprvi dan kako sam radila u Parizu i neko mi je ukrao sav novac. Nikoga nisam znala u celom gradu, još manje šta ću da jedem. Koleginica manekenka koja je radila reviju za Azedina me je povela sa sobom na večeru kod njega gde sam se dobro najela. Od samog starta sam stekla utisak da je jako sladak, normalan i skromna osoba jer je sam spremao večeru u svojoj kuhinji. Sam je i servirao večeru. Reč nisam rekla jer nisam govorila francuski. Ali kada sam krenula kući, dao mi je poklon - haljinu.

Nakon toga, kad god bih dolazila u Pariz, ostajala bih kod njega. Moj odnos sa Azedinom bio je drugačiji u odnosu na druge kreatore, jer je on jedini sa kojim sam živela. Dao mi je posebnu sobu za korišćenje i ona je uvek moja. Zvala sam ga PAPA (na francuskom TATA), i stvarno smo imali taj odnos kao otac i ćerka. Moja majka Valeri mi nije dozvoljavala da idem po diskotekama, tako da je i on bio saglasan sa tim. Jednom sam pobegla kroz prozor na taksi. Kad je saznao, Azedin me je smestio u sobu iznad svoje tako da kad god bih poželela da izađem nekuda, morala sam kroz njegovu sobu.

Bila sam prava srećnica što sam ga upoznala. Njegovo prijateljstvo mi mnogo znači i nadam se da ću ga imati zauvek. Ono je veće od materijalnih stvari i odeće. On je neko na ovome svetu koga znam da mogu da pozovem kad god sam loše raspoložena, ili mi nešto treba, ili jednostavno da ga pozovem da se ispričamo", rekla je Naomi jednom prilikom.

I Azedin je imao samo reči hvale za poznatu manekenku.

"Ja Naomi zaista doživljavam kao svoju ćerku. Mislim da sam toliko vezan za nju zato što smo neverovatno slični. Oboje smo nekada potpuno nepodnošljivi!

Ozbiljan sam, nju kad upoznate, deluje vam ljuto i defanzivno. Ali, onog trenutka kada zadobijete njeno poverenje, ona vam se otvori u potpunosti. Ona ima tu reputaciju da je teška i naporna, ali nije nimalo! Ona je vrlo krhka osoba kojoj treba pažnja. Nju treba voleti", govorio je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja