PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA: Mlada Elena Tagkiri likovni vunderkind!
Foto: Dragana Udovičić

BRAVO

PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA: Mlada Elena Tagkiri likovni vunderkind!

Pop kultura -

Umetnica predstavila je svoje crteže u Galeriji 76 i oduševila sve posetioce

Elena Tagkiri iz Beograda ima samo 11 godina i već je pravi likovni vunderkind. Umetnička dela stvara od pete godine, a dvadesetak crteža predstavila je na prvoj samostalnoj izložbi „Rani radovi“ u Galeriji 76 u Čumićevom sokačetu.

foto: Dragana Udovičić

Elenin otac je iz Grčke, tako da se na njenim slikama oseća duh te antičke kulture. Prvo delo, portret „Glava“, naslikala je još u vrtiću, a za jedno od poslednjih, „Male sove“, nagrađena je na Međunarodnoj putujućoj izložbi po Srbiji „Mali formati“.

- Radim sa Elenom samo tri godine i njen napredak je neverovatan. Teme na njenim slikama su prizori koja je videla na filmovima ili tokom putovanja. Uhvati se za neki motiv, koji posle nadograđuje. Sove su tako i nastale. Teško da ima uzore, što još i ne treba. Ona zna samo šta voli i ne voli. Njen razvitak bi išao mnogo brže da nema previše obaveza u školi i van nje - kaže Elenina profesorka Aleksandra Ognjanović, koja dodaje da bi, da ne zna koliko njena učenica ima godina, zaključila da je ove radove napravio neko ko ima više od 18 godina.

Kurir.rs, Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track