LEP GEST: RTS platio Cunetovu sahranu 1.000 evra
Foto: Dragana Udovičić

Nisu zaboravili na višegodišnjeg saradnika

LEP GEST: RTS platio Cunetovu sahranu 1.000 evra

Pop kultura -

Javni servis odlučio da finansira poslednji ispraćaj legendarnog pevača u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju

Radio-televizija Srbije finansirala je troškove sahrane Predraga Cuneta Gojkovića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u iznosu od skoro 1.000 evra, saznaje Kurir.

Legendarni pevač, koji je preminuo 21. jula, godinama je radio i sarađivao s državnom televizijom, tačnije još od 1948, kada je za Radio Beograd počeo da snima narodne izvorne pesme. Cune je tokom bogate karijere otpevao više od 1.000 numera koji se trajno čuvaju u arhivu Javnog servisa, pa zato i ne čudi što su čelnici ove medijske kuće odlučili da finansiraju njegov poslednji ispraćaj.

- Posle elektronske prepiske članova Upravnog odmora i njihove saglasnosti prosleđene u elektronskoj formi stručnim službama i predsedniku UO, Upravni odbor je jednoglasno doneo odluku o plaćanju troškova sahrane Predraga Gojkovića Cuneta u iznosu od 111.613 dinara po predračunu Javnog komunalnog preduzeća „Pogrebne usluge“ Beograd - piše u zapisniku s dnevnog reda Upravnog odbora RTS, koji je donet 24. jula, a u koji je Kurir imao uvid.

foto: Fonet

Cune je preminuo u 85. godini. Bio je jedan od najvećih pevača izvorne i starogradske muzike. Gojković će ostati zapamćen po izvođenju pesama „Kafu mi, draga, ispeci“, „Janičar“, „Sonja“, „Dunave, moje more“, „Zapevajte, pesme stare“, „Stani, stani, Ibar vodo“...

I. E. - Foto: Dragana Udovičić/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track