(FOTO) SRPSKI PLESNI PAR DEO ELITE U RIGI: Katarina i Lazar među najboljima na Svetskom prvenstvu
Foto: Promo

deo plesne elite

(FOTO) SRPSKI PLESNI PAR DEO ELITE U RIGI: Katarina i Lazar među najboljima na Svetskom prvenstvu

Pop kultura -

U Rigi u Letoniji, u subotu, 16. decembra, održaće se Svetsko prvenstvo u sportskim, standardnim plesovima i to za stariju omladinsku kategoriju, uzrasta od 16 do 19 godina.

Skup najboljih među najboljima, a ove godine i Srbija ima priliku da među njima pokaže svoje umeće u valceru, tangu, bečkom valceru, slou-foksu i kvikstepu.

Našu zemlju na ovom najjačem takmičenju na svetu predstavljaće plesni par Lazar Petrović i Katarina Avramović, višegodičnji reprezentativci Srbije i takmičari plesnog kluba “Dare to Dance” iz Beograda.

foto: Promo

Lazar i Katarina na takmičenje putuju u pratnji svog glavnog treneraIvana Mileusnića, našeg poznatog koreografa i člana upravnog odbora Plesnog saveza Srbije.

“Laki i Kaja se mesecima vredno spremaju za ovo takmičenje. Ovo na m je bio cilj i počeli smo da se spremamo još pre pet godina kada smo i započeli njihovo plesno partnerstvo i karijeru. Za ovakva takmičenja je potreban poseban plan i program priprema, ali je isto tako potrebno izboriti se i zaslužiti svojim plasmanima na nacinalnim takmičenjima i prvenstvima da bi uopšte mogao da stekneš uslov da odeš i zaigraš na svetskom prvenstvu", rekao je Mileusnić.

foto: Promo

Naš poznati koreograf i član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije naglasio je da se ovaj mladi plesni par pet godina spremao za ovo prestižno takmičenje.

"Iza Lazara i Katarine je jedna veoma uspešna takmičarska sezona i srećan sam što su zaslužili da otputuju i zaigraju sa najboljim parovima na svetu. Ovo je najbolji način da isprate ovu godinu i da se još bolje motivišu za sledeću. Kolega Ivan Knežević, koji je njihov koreograf i tener u standardnim plesovima, i ja, smo mesecima radili na plesnom, psihičkom i fizičkom pripremanju i sigurni smo da će nas lepo i dostojno predstaviti u svetu. Laki i Kaja su mlad i veoma perspektivan plesni par pred kojim je tek budućnost. Ovo takmičenje će nam i te kako, nezavisno od plasmana, biti velika smernica i podstrek da se još bolje i svesnije pripremamo za neka naredna, a uskoro nadam se i olimpijska takmičenja, obzirom da ples sledeće godine na “Youth Olimpic games” i zvanično ulazi u olimpijsku disciplinu”, rekao je Ivan Mileusnić, trener i mentor ovogodišnjih reprezentativaca Srbije .

Na svetksom prvenstvu će osim naših reprezentativaca, plesnog para Petrović-Avramović, učestvovati oko 80 najboljih parova iz celog sveta.

Konkurencija je iz godine u godinu sve jača, istakla je Katarina i dodala da jedva čeka da se pojavi na podijumu.

"Veoma sam uzbuđena i jedva čekam da se pojavimo na plesnom podijumu. Dosta smo se pripremali u sali i osećam da smo baš spremni".

"Još od detinjstva i svojih prvih takmičenja sam maštao da predstavljam našu zemlju na svetskom prvenstvu. Sada sam veoma ponosan i srećan što smo u prilici da budemo deo plesne elite u našoj kategoriji", rekao je Lazar.

foto: Promo

(Kurir.rs/Foto Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track