ČEKALA GA JE BLISTAVA HOLIVUDSKA KARIJERA, A DROGA MU JE ODUZELA ŽIVOT: Pet minuta se grčio na pločniku ispred kluba i umro u 23. godini!
Foto: Profimedia

NAJBOLJI PRIJATELJ KIJANU RIVSA

ČEKALA GA JE BLISTAVA HOLIVUDSKA KARIJERA, A DROGA MU JE ODUZELA ŽIVOT: Pet minuta se grčio na pločniku ispred kluba i umro u 23. godini!

Pop kultura -

River Džad Feniks rođen je 23. avgusta 1970. godine, a karijeru u šoubiznisu započeo je sasvim slučajno - dok je s bratom Žoakimom i sestrama Samer i Rejn na ulici pevao i svirao za novac.

Rivera je primetila žena iz Holivuda i ubrzo je počeo da snima reklame. Već sa 15 godina je pušio marihuanu, i to mnogo, otkrili su glumci koji su radili sa njim na setu filma "Ostani uz mene", a koji je snimljen po priči Stivena Kinga.

Posle je snimio "Obalu komaraca" i zaljubio se u Martu Plimpton, sa kojom je do svoje prerane smrti održavao neku vrstu veze.

foto: Profimedia

Najpoznatiju ulogu je ostvario u filmu "Moj privatni Ajdaho", gde glumi uz Kijanua Rivsa. Film je režirao Gas van Sant, a baziran je na Šekspirovoj drani "Henri IV". River se na setu filma poigravao što sa teškim što sa lakim drigama, uživajući marihuanu, kokain, heroin... Marta ga je zbog toga i ostavila.

foto: Profimedia

Kijanu Rivs mu je bio najbolji prijatelj.

"Bio je neverovatan čovek, osoba i glumac. Slagali smo se veoma dobro i jako mi nedostaje. Često mislim na njega", rekao je Kijanu nedugo nakon tragičnog događaja.

foto: Profimedia

Tokom večeri 30. oktobra 1993. River je imao nastup u noćnom klubu "The Viper Room" koji je bio u vlasništvu Džonija Depa. Svirao je s jednim od najboljih prijatelja i jednim od najboljih svetskih basista, Fliom iz Red Hot Čili Pepersa. Slušali su ga brat Žoakim, sestra Rejn i tadašnja devojka.

foto: Profimedia

Fli je istrčao iz kluba, u kojem je na bini svirao da depom i pokušao da pomogne Riveru, ali bilo je prekasno. Bolničari su mu dali lekove, ne bi li pokrenuli njegovo srce, ali već je bio mrtav. Imao je 23 godine. Rivera su zvali "vegansi Džejms Din" jer se celog života izdavao za osobu koja ne koristi opijate, a svoju zavisnost je dobro skrivao.

Kurir.rs/Blic, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track