NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA: Održan koncert Dečje filharmonije
Foto: Promo

JUBILEJ u prepunom Sava centru

NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA: Održan koncert Dečje filharmonije

Pop kultura -

Sjajne izvedbe na koncertu su, uz podršku svojih mladih kolega iz Dečje filharmonije, imali solisti Jana Jakovljević, violina, Tijana Nikolić, violina, i Dušan Jovanović, truba

U prepunom Sava centru u nedelju uveče Dečja filharmonija održala je svoj tradicionalni novogodišnji gala koncert pod nazivom „Zimska muzička čarolija“, koji je bio namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija.

Na jubilarnom desetom nastupu „Deset veličanstvenih“ izvedene su popularne kompozicije, od klasike Baha i Betovena do filmskih hitova iz „Ratova zvezda“ i „Zaleđenog kraljevstva“, a orkestrom je dirigovao Ljubiša Jovanović.

Sjajne izvedbe na koncertu su, uz podršku svojih mladih kolega iz Dečje filharmonije, imali solisti Jana Jakovljević, violina, Tijana Nikolić, violina, i Dušan Jovanović, truba.

Ovogodišnju čaroliju je upotpunila i harizmatična glumica Anđelka Prpić, koja je bila voditeljka programa.

Uz kompozicije u izvođenju Dečje filharmonije, muzička poslastica bili su i nastupi hora Dečjeg kulturnog centra Beograd, pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović, zatim nastup VIS „Nebograd“, muzičkog sastava koji čine polaznici muzičke radionice namenjene osobama sa autizmom, koji su uz klavirsku pratnju Marije Dužijanić otpevali kompoziciju „Let it go“ iz crtaća „Zaleđeno kraljevstvo“. Publika je ovacijama ispratila i ariju Rozine iz opere „Seviljski berberin“ u izvedbi operske pevačica Katarine Jovanović.

Kurir / E.K.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja