STEFAN MILENKOVIĆ PONOVO U BEOGRADU: Moja obaveza je bila da pomognem Kolarcu
Foto: Damir Dervišagić

Predah

STEFAN MILENKOVIĆ PONOVO U BEOGRADU: Moja obaveza je bila da pomognem Kolarcu

Pop kultura -

U rodni grad došao je kako bi na Kolarcu prisustvovao predstavljanju novog klavira, za čiju su kupovinu sredstva prikupljena dobrotvornim koncertima širom sveta uz slogan „88 prijatelja za 88 dirki“

Proslavljeni violinista Stefan Milenković nekoliko dana provešće u Beogradu, a u rodni grad došao je kako bi na Kolarcu prisustvovao predstavljanju novog klavira, za čiju su kupovinu sredstva prikupljena dobrotvornim koncertima širom sveta uz slogan „88 prijatelja za 88 dirki“.

- Svako ko je napravio sjajnu muzičku karijeru u inostranstvu stasavao je i sticao umetničko iskustvo u Kolarcu, najvažnijoj sali za koncerte u Srbiji - kazao je Tanjugu Milenković.

On je napomenuo da mnogi muzičari znaju da pritisak, atmosfera i očekivanja u sali Kolarca nisu mnogi manji od onih u bilo kojoj velikoj i poznatoj sali u svetu.

- Ovde je mnogo nas treniralo i bilo je prirodno da, kada se ukaže potreba i prilika, pomognemo Kolarcu. Mi smo to učinili na način na koji jedino znamo. Odsvirali smo po jedan koncert za nabavku novog klavira. Srećan sam što sam doprineo nečemu što će trajati decenijama, na radost svih poštovalaca klasične muzike u Beogradu - reklo je nekadašnje čudo od deteta.

Naš najznačajniji violinista kratko se za praznike zadržava u Beogradu.

- Već 3. januara u Italiji imam koncert, i to je početak obaveza u 2018. godini. Lepo je biti kod kuće za praznike - kazao je Milenković.

Kurir / E.K.

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track