KNJIGA ČUDA SRPSKE SVETITELJKE - ANASTASIJA: Majka Ana čuva sina Svetog Savu
Foto: Promo

Zapis iz Damjanovićevog romana

KNJIGA ČUDA SRPSKE SVETITELJKE - ANASTASIJA: Majka Ana čuva sina Svetog Savu

Pop kultura -

Izgradnju, u ovom slučaju, prati duhovna vertikala, od Svetog Save do naših dana

Velelepni hram posvećen Svetom Savi na Vračaru, kako je planirano, biće završen za godinu dana, povodom osam vekova od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, koju je dobila od vizantijskog cara Leskera u Nikeji.

Izgradnju, u ovom slučaju, prati duhovna vertikala, od Svetog Save do naših dana. U tu svrhu vere odavno su izrađena dva kivota, koji - kako u svojoj najnovijoj knjizi „Čuda srpske svetiteljke - Anastasija“ tumači autor Dragan Damjanović - potvrđuju božja čuda: kivot Svetog Simeona, oca Svetog Save, u Hilandaru i majke Svete Anastasije u Studenici, u kojem su i njene čudotvorne mošti. Oba je izradio sveštenik Vojislav Bilbija iz Amsterdama i najavljuje izradu i trećeg kivota „prahu duhovnog oca Srbije“.

- Posle čitanja romana „Čuda srpske svetiteljke“ zapisao sam i tajnu koju sam dugo čuvao, da ću raditi i treći kivot - Svetom Savi - izjavio je sveštenik Bilbija.

Njegova izgradnja biće i uspostavljanje dodatnog trojstva između svetih: oca Simeona, majke Svete Anastasije i sina Svetog Save, učitelja, lekara i tvorca prve SPC.

Novi roman „Čuda srpske svetiteljke - Anastasija“ autora Dragana Damjanovića možete nabaviti na svim prodajnim mestima „Moj kiosk“ i knjižarama „Delfi“ po ceni od 399 dinara i uz poklon ikonu.

Kurir / E.K.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja