3 RECEPTA ZA POST NA VODI: Ideje za slatki, slani i voćni doručak
Foto: Profimedia

Posni jelovnik

3 RECEPTA ZA POST NA VODI: Ideje za slatki, slani i voćni doručak

Pop kultura -
Doručak treba da obezbedi dovoljno energije i hranljivih materija da sveži otpočnete dan. Uz malo truda i mašte napravite ukusne i zdrave obroke…

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lovesensa

Pogledajte tri posna recepta za slatki, slani i voćni doručak:

Slatko kuvano žito

Mada ga najčešće pripremamo za razne svečane prilike, zaboravljamo da žito može biti i svakodnevna hrana. Radi ekonomičnijeg kuvanja, potopite ga na nekoliko sati ili ga skuvajte kao naše bake – pustite vodu sa žitom neka ključa na kratko, pa lonac umotajte u nekom toplom kutku preko noći. Za moderne domaćice, taj deo može da obavi pretis-lonac. Ujutru razdelite žito na porcije, a višak slobodno zamrznite. I odmrznuto, žito će biti veoma ukusno. Začinite svoj doručak žutim šećerom ili medom, dodajte cimet a ako volite takvu kombinaciju, možete dodati i neko voće. U teglici ili plastičnoj posudi koja se hermetički zatvara, možete ga lako poneti i na posao. Umesto pšenice, možete skuvati i ljušteni ječam koji je izuzetno ukusan i zdrav.

Palenta s povrćem

Proširite vidike i kad je reč o palenti. Brzo se kuva i kao ukusna podloga otvara mogućnost beskrajnog kombinovanja. Šnite kuvane palente poslužite sa dinstanim graškom i šargarepom, a ako volite mediteranski miks, prelijte loptice palente sokom od paradajza i pospite origanom i peršunom.

Voćna salata s povrćemMešanje rukole, rotkvica, crnog luka i kupusa sa pomorandžama, orasima i bananom doneće vam novi gastronomski užitak! Izaberite voće i povrće koje najviše volite, operite ga i oljuštite pa ga blago posolite i začinite mešavinom meda i limunovog soka. Odlično će se uklopiti i cvekla, bareni krompir, šargarepa.

SA SAJTA LOVESENSA PROČITAJTE JOŠ

Da li je post tajna dugogo života Smisao i pravila pravoslavnog postaŠta je stvarno dobra hrana3 recepta od lekovitog šipka: sprečite prehladu i pad imuniteta Kakod da gajimo đumbir kod kuće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track