MILOŠ BIKOVIĆ POTPUNO POSVEĆEN POSLU: Zbog uloge sam 4 meseca trenirao umetničko klizanje!
Foto: Profimedia

PROFESIONALAC

MILOŠ BIKOVIĆ POTPUNO POSVEĆEN POSLU: Zbog uloge sam 4 meseca trenirao umetničko klizanje!

Pop kultura -

Glumac Miloš Biković, najavljujući za 7. mart beogradsku premijeru filma "Led" Olega Trofima, otkrio je da je, pripremajući se za film, četiri meseca trenirao umetničko klizanje.

Na osnovu pisanja najvećeg ruskog portala posvećenog dešavanjima u filmskoj industriji, nakon svetske premijere u Moskvi, ovaj film "preti" da u toj zemlji postane jedan od najgledanijih filmova svih vremena.

Inspirisan istinitim događajima, ruski film "Led" je emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampion sveta u klizanju.

U glumačkoj ekipi su i Aglaja Tarasova i Aleksander Petrov. Biković napominje da je film "Led" sniman 18 meseci i da je ušao u istoriju ruske kinematografije kao najgledaniji ruski filma na dan kada je ušao u bioskope.

#myfacewhenimlate

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on

"Prodate su sve karte za projekcije filma širom Rusije prvog dana njegovom prikazivanja. Film ima izuzetan vizuelni identitet i govori o sportu koji je najbliži umetnosti, jer se, da nije tako, ne bi zvao umetničko klizanje. Zato ima odličnu osnovu za ekranizaciju. 'Led' ima elemente mjuzikla i kvalitetno je urađen", kazao je Biković.

Za njega nije bilo dileme da mora svoj ruski da dovede do savršenstva.

"Šampion Rusije ne sme da ima akcenat, i uložio sam puno da moj ruski bude savršen. Sve je više projekata gde me produkcija ne ozvučava u konačnoj verziji fiilma i to me raduje", rekao je Biković.

Naš cenjeni mladi glumac kaže da je njegove zamerke na scenario, produkcija filma odmah prihvatila:

"To pokazuje da je ekipa filma i te kako bila otvorena za moje predloge. Takav pristup stvaranju filma mi se jako dopao, jer stvara sinergiju iz koje nastaje odlično ostvenje. Pripremajući ulogu osim standardne psihološke pripreme lika, trenirao sam umetničko klizanje četiri meseca. Jako sam zadovoljan što imam sve zube u glavi nakon ta četiri meseca treniranja. Uvek igram na filmu atlete koji se bave sportovima sa kojima ja nemam apsolutno nikakve veze", naveo je Biković.

Prema njegovim rečima, cela ekipa filma se odlično zabavljala na snimanju filma.

"Bili smo u Sočiju, na Bajkalskom jezeru... sve scene koje su snimane na otvorenom, snimane su na stvarnom ledu i dešavalo se da neko samo propadne u vodu. Srećom to se meni nije dogodilo. Sa nama su radili bivši šampioni Rusije u umetničkom klizanju", rekao je Biković.

On napominje da u Rusiji napuštaju socijalistički model stvaranja filmova u kojem reditelji odlučuju o svemu, već se za finalnu verziju ostvarenja uglavnom pitaju producenti.

"Sa druge strane, ruska škola glume je vrhunska. Naša škola glume se bazira na onome što je radio Stanislavski. Često mi se dešava da radim sa nekim 'svetim' glumcem koji pamti Staljina, a da pojma nemam koliko je taj umetnik važan za Rusiju", kazao je Biković.

Na pitanje ruske novinarke da li bi predstavljao Srbiju u umetničkom klizanju, popularni glumac se samo nasmejao i dodao: "Bio bi ti najgori nastup za Srbiju u istoriji umetničkog klizanja kod nas."

(Kurir/Tanjug, Foto:Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAIGRAO SE: Biković hteo svima da pokaže kako barata pištoljem, a onda je vrištao kao žena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track