SERGEJ I ĐURIČKO IGRAJU KOD MENE JER SU POZNATI: Šašavi intervju Andrije Miloševića o filmu Taksi bluz
Foto: Damir Dervišagić

glumac u novoj ulozi

SERGEJ I ĐURIČKO IGRAJU KOD MENE JER SU POZNATI: Šašavi intervju Andrije Miloševića o filmu Taksi bluz

Pop kultura -

Nakon više od 15 godina i filma "Opet pakujemo majmune", Andriju Miloševića od večeras gledaćemo ponovo kao glavnog glumca u komediji "Taksi bluz".

Ova priča istovremeno je šarmantni "roud muvi" u kojem je glavni junak Marko, simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista. Život mu se menja kad mu u kola ulazi dečak Damir, koji je pobegao iz doma. U razgovoru za Kurir on otkriva ko ga je nagovorio da se oproba kao producent i kakva su njegova iskustva iz noćnih vožnji.

foto: Promo

- Film je komedija rađena s ljubavlju. Snimali smo ga 25 dana i samo noću. Najviše smo se plašili kako će mali dečak to izdržati. Ali Todor je to podneo lakše od svih nas - kaže Milošević.

Ko vas je nagovorio da krenete u avanturu zvanu produkcija? - Nagovorio me je subjekt po imenu Marko Jocić. Mene je lako nagovoriti, ja sam dete.

Igrate u filmu taksistu Marka. Kako se snalazite u saobraćaju, kakav ste vozač? - Vrlo kulturan i fin. Stanem kad ukočim, krenem kad je nizbrdo.

Kad ste dobili vozačku dozvolu i koji je bio prvi automobil koji ste vozili? - Joj, baš davno, čini mi se 1996. godine. A imao sam "fijat tipo". Sjajan je bio, mnogo sam ga voleo.

foto: Promo

Partner vam je dečak i mladi glumac Todor Jovanović. Da li je bilo lakše raditi s njim nego s ostalim kolegama? - On je jedan fini stariji gospodin. Naučio sam mnogo od njega. Ima neverovatnu energiju i ozbiljnost iskusnog filmskog barda.

Kako ste ubedili velike zvezde Sergeja Trifunovića i Nikolu Đurička da igraju u vašem producentskom prvencu? - Ponudio sam im uloge, a oni su odmah skočili. Šta ćeš, poznate ličnosti. Šalu na stranu, videćete ih u neobičnim ulogama.

foto: Zorana Jevtić

Da li ste pravili neke gluposti u saobraćaju? - Jesam.Vozio sam auto.

Podelite s nama neku anegdotu iz taksija. - Vozi mene taksista i ja mu kažem gde idem. I da ne poverujete, odveze me čovek.

Šta ste radili u Kolumbiji? - Mislio sam da opravim anlaser od "varburga".

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track