icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Premijera filma Put ružama posut na Vidovdan

Pop kultura 11.04.2013. 23:30h
U filmu „Put ružama posut“ o životu srpske princeze Olivere, žene sultana Bajazita, glavnu ulogu tumači Vesna Stanojević

Istorijska priča.
Ekipa filma „Put ružama posut“, koji govori o životu srpske princeze Olivere Lazarević, najmlađe ćerke cara Lazara i carice Milice i žene sultana Bajazita, planiraju da prvo prikazivanje bude na dan Kosovske bitke.

- Voleli bismo da premijera filma bude na Vidovdan, ali nećemo žuriti s montažom - rekao je reditelj Marko Novaković, koji je za ulogu Olivere u periodu posle Angorske bitke 1402. godine odabrao Vesnu Stanojević, zvezdu i seks-simbol nekadašnje Jugoslavije.

- Stigla sam pre nekoliko dana iz Londona. Iznenadio me je poziv, a za snimanje smo se spremali preko Skajpa. Dirnula me je životna priča ćerke kneza Lazara. Mi koji živimo u inostranstvu imamo dužnost koju je, na neki način, imala i princeza Olivera, a to je da, gde god da smo u svetu, doprinosimo poboljšanju slike o našoj zemlji - kazala je Stanojevićeva.

Dragan Mićanović igra princezinog brata.

- Vesna me je podsetila da smo već igrali brata i sestru u pozorišnoj predstavi 1993. godine. Nikad nisam imao prilike da glumim u ostvarenjima koja za temu imaju događaje iz srpske istorije. Nosiću zanimljiv kostim, a imaću i zanimljive brkove i veliku bradu - otkriva Mićanović, kome je poverena uloga despota Stefana Lazarevića.

Njegov lik iz mladih dana tumačiće Ljubomir Bulajić, dok će njegovu sestru Oliveru igrati Aleksandra Manasijević.

(Lj. R.)

 

Dragan Mićanović glumi despota Stefana, a Ljubomir Bulajić njegov lik iz mladih dana
Dragan Mićanović glumi despota Stefana, a Ljubomir Bulajić njegov lik iz mladih dana

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...