A SVI SU JE SAŽALJEVALI: Žena koja je otrovala 21 osobu, majku, decu i muža uspela sve da prevari!
Foto: Wikipedia

Svi su je sažaljevali

A SVI SU JE SAŽALJEVALI: Žena koja je otrovala 21 osobu, majku, decu i muža uspela sve da prevari!

Pop kultura -
Svi oko nje smatrali su da je reč o najtužnijem ljudskom stvorenju kog život nikako nije mazio, budući da je tokom 15 godina izgubila supruga i sedmoro dece

Meri En Koton se svima predstavljala kao brižna majka, dobra supruga, ucveljena udovica, prijatelj i medicinska sestra.

Ipak, sredinom 19. veka ubila je više od 21 osobe, među njima i svoje muževe, majku, decu, prijateljicu i ljubavnika. Ova Engleskinja, rođena 1832. ostala je trudna sa 19 godina. Sa maloletnim suprugom je putovala po zemlji u potrazi za poslom, a tokom tog nomadskog razdoblja rodila je petoro dece, s tim da ih je četvoro umrlo.Par se napokon primirio kad je Koton imala 24 godine.

Dobili su još troje dece, a iako su svi umrli od "proliva", "tuga je nije sprečila da podigne životno osiguranje koje je uplatila za svako od njih". Suprug joj je stradao u rudarskoj nezgodi, a dok se oporavljao kod kuće dijagnostkovana mu je 'groznica želuca' i umro je. "Srećom", Koton je nedugo pre toga naterala supruga da uplati polisu osiguranja, pa je još jednom bila zbrinuta, jer je nakon njegove smrti dobila 30 funti od osiguravajuće kuće.

Svi oko nje smatrali su da je reč o najtužnijem ljudskom stvorenju kog život nikako nije mazio, budući da je tokom 15 godina izgubila supruga i sedmoro dece, ali Koton je bila na najboljem putu da postane najveći ženski serijski ubica u britanskoj istoriji. Iako nikad nećemo znati koliko je ukupno ljudi ona otrovala arsenom, najverojatnije je ubila majku, trojicu od četvorice svojih supruga, ljubavnika, osmoro od ukupno 12 dece i sedmoro usvojene dece. Tačnije, dvadesetak ljudi.

Njena sreća se preokrenula kada je postala suviše neoprezna. Naime, Tomas Rajli, parohijski zvaničnik ju je zamolio da pomogne u nezi žene koja je bolovala od boginja. Meri En se požalila da joj u tome smeta poslednji živi pastorak, Čarls Koton zbog čega je pitala Rajlija da mu pronađe neki posao. Nakon što je zvaničnik rekao da je dete maloletno i da bi ona svakako motala da ga prati, Meri En je besno prokomentarisala "Neće on dugo biti problem.

Završiće kao i ostali Koronovi". Kada je dečak zaista uskoro umro, Tomas Rajli je uspeo da ubedi seoskog patologa da napravi autopsiju kojom je utvrđeno da je Čarls imao visok stepen arsena u crevima i želucu. Usledila su iskopavanja još nekih nedavno preminulih članova porodice, pri čemu je otkriveno da su svi otrovani.

Kotonova je završila na sudu gde je osuđena na smrt. Pre toga je u zatvoru rodila i svoje poslednje, 13. dete - devojčicu po imenu Margaret Edit. Meri En Koton, najveći ženski serijski ubica u Engleskoj, obešena je 24. marta 1873. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=kG1ZzMHpP08

(Dnevno.rs/Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track